Anlık Bildirim

Beyaz Saray sivil Drone'ları vurabilmek için yasa çıkarılmasını istiyor

Bloomberg'in haberine göre Beyaz Saray, sivil Drone'ları vurabilmek için bir yasa teklifi sundu. Yasa çıkarsa güvenlik tehdidi olarak görülen Drone'lar düşürülebilecek.
Beyaz Saray, yasa uygulayıcılarına, tehdit olarak görülen sivil Drone'ları izlemek veya düşürmek için güvenlik birimlerine yetki verilmesini istiyor. Bloomberg'in haberine göre, Başkan Donald Trump yönetimi hızla gelişen Drone teknolojisinin güvenliği tehdit edecek boyuta gelmemesi için çalışmalara başlamış durumda.

Mevcut yasalar Drone'lara müdahale edilmesini engelliyor

Radyo sinyalleri ile Drone'ları izlemek, devre dışı bırakmak ve hatta kontrolünü ele geçirmek mümkün. Fakat ABD yasaları bu teknolojilerin çoğunun kullanılmasını yasaklayarak, güvenlik kurumlarının tehditlere müdahale etmesini engelliyor. Beyaz Saray ise güvenlik tehdidi olarak görülen sivil Drone'ların vurularak etkisiz hale getirilmesinin bir yasa olarak yürürlüğe girmesi görüşünde.
Geçtiğimiz yıl bu konu yine tartışılmış fakat yasalaştırma konusunda bir sonuca varılamamıştı. Google'da yapacağınız Beyaz Saray ve drone ile ilgili aramalarda Beyaz Saray'ın karıştığı bir çok Drone vakasına ulaşmanız mümkün. Yetkililer Drone kullanılarak çeşitli istihbarat çalışmalarının yapılabileceğini ve bunun büyük güvenlik zaafları doğuracağını belirtiyor. ABD'nin konuyla ilgili nasıl bir yasama kararı vereceği ise şimdilik büyük bir soru işareti. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim