Anlık Bildirim

Bilim insanları uyardı: Antarktika hızla eriyor, 3.3 trilyon ton buzul denizlere karıştı

Bilim insanları Antarktika'nın beklenenden daha hızlı bir şekilde eridiğini açıkladı. Araştırmaya göre son 10 yılda Antarktika'daki buzul kaybı 3.3 trilyon ton ve acilen önlem alınmalı.
Bilim insanlar, Antarktika'nın hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde eridiğini açıkladılar. Uluslararası bir çalışmaya göre Antarktika'daki buzullar son 10 yılda üç kat daha hızlı erimeye başladı. Önlem alınmazsa sonuç tüm dünyayı etkileyecek.

Önlem alınmazsa Antarktika dünyayı etkileyecek

Yapılan araştırmalar sonucunda Antarktika'da 1992 yılından bu yana 3.3 trilyon ton buzulun eriyerek denizlere karıştığı ve deniz seviyelerinin 20 cm. daha yükseldiği belirtiliyor. Önümüzdeki on yılda Antarktika'yı korumak için doğru kararlar alınmazsa, sonuçların dünya çapında hissedileceği ifade edildi.
Araştırma sorumlularından Grantham Enstitüsü Londra Direktörü Profesör Martin Siegert şöyle diyor: "Antarktika'daki buzulların tümü erimiş olsaydı, deniz seviyeleri 60 metreden fazla yükselecekti. Buzullar son 10 yılda hızlı bir şekilde erimeye başladı ve önlem alınmazsa Antarktika'nın dünyaya etkisi hissedilir olacaktır."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4344 kez okundu.
20 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
antarktika, buzul ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim