Anlık Bildirim

Bilim sonunda cevapladı: Erkekler iç çamaşırı giymeli mi?

Evet aşırı sıcaklık spermleri kötü etkiliyor. Fakat bu araştırma, daha çok iç çamaşırının dar veya bol olmasına odaklanıyor. Harvard TH Chan Halk Sağlığı Okulu'nun yaptığı çalışma haberimizde.
Spermlerinizin sağlığı için yüksek sıcaklıklardan uzak durmanız gerektiğini duymuşsunuzdur. Ancak bu yazının odağındaki etken iç çamaşırlarının genişliği. Harvard TH Chan Halk Sağlığı Okulu tarafından yapılan yeni çalışma, dar iç çamaşırlarının, üreme çağındaki erkeklerin sperm miktarını azaltmasıyla ilgili. Dar külot veya boxer giyen erkeklerin kanındaki folikül uyarıcı hormon (FSH) düzeylerinin daha farklı olduğu keşfedildi. FSH, hipofiz bezi tarafından salgılanan, sperm üretimi ve olgunlaşmasıyla ilgili bir hormondur.
Hem sıcaklığın hem de çok dar iç çamaşırlarının, spermlere zarar verdiği zaten eskiden beri söyleniyordu. Ancak bu çalışmanın farkı, kandaki FSH seviyesi gibi başka durumları da gözler önüne sermesi. Veriler, Massachusetts'teki bir hastaneye kısırlık tedavisi için gelen 656 kişinden alınan 1186 meni örneğinin analizinden elde edildi. Sigara içme, son boşalma zamanı gibi sperm miktarını etkileyen faktörler de dikkate alındı. Normal iç çamaşırı giyen erkekler, dar giyenlere kıyasla %25 daha yüksek sperm konsantrasyonuna ve %17 daha fazla sperm sayısına sahipti. Kandaki FSH hormonu seviyeleri de %14 daha düşüktü.
Elde edilen bulgular, üremeyle ilgili sorunları olan erkeklerden gelmişti. Bu yüzden insanların tamamına en azından şimdilik uyarlanamaz. Daha fazla çalışmadan sonra kesin konuşmak mümkün olabilir belki. Yine de eldeki verilerden hareketle, iç çamaşırı giymenizde hiçbir sakınca yok. Fakat dar olanlarından ve testisleri gereğinden fazla ısıtabilecek durumlardan kaçınmanızı öneririz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
48625 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
harvard th chan, hipofiz bezi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim