Anlık Bildirim

Bill Gates, robot işçi kullananların vergi ödemesi gerektiğini düşünüyor

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, bir röportajında çalışanların yerini alan robotların vergilendirilmesi gerektiğini vurguladı. Gates, ödenecek vergilerin yararlı işlerde kullanılmasını destekliyor.

Bill Gates, robot işçi kullananların vergi ödemesi gerektiğini düşünüyor Tam Boyutta Gör
 

Robotlar, gelecek senelerde birçok meslek grubunda çalışanların işlerini elinden alabilecek kadar çok gelişecekler ve büyük çaplı bir işsizlik sorununa neden olacaklar. Bu durumun farkında olan Bill Gates, verdiği bir röportajda robotların insanları işinden etmesi sorununa ilginç bir çözüm önerisi sundu.

Quartz’a röportaj veren Gates, insan çalışanlar yerine işe alınan robotların zorunlu olarak vergilendirilmesinin faydalı olacağını dile getirdi. İşçi olarak kullanılan robotun sahibinden alınacak bu vergi, Gates’in söylediğine göre robot işçilerin hızlı artışını durdurabilir.

"Vergiler eğitimde kullanılabilir"

Gates, toplanacak olan vergilerle de yararlı işler yapılabileceğini düşünüyor. Söylediğine göre toplanan vergiler, yaşlılarla ilgilenilmesi ve çocuklara eğitim verilmesi gibi insanlara ihtiyaç duyulan alanlarda maaşların ödenmesi için kullanılabilir.

Microsoft’un kurucusunun bu fikri yalnızca birkaç gün önce Avrupa Parlamentosu’nun da gündemine gelmişti. Avrupa Parlamentosu, robotların iş hayatına girişini sınırlayacak bir yasa üzerinde çalıştıklarını ancak vergi ödenmesinin söz konusu olmadığını açıklamıştı. Gates, robot kullanımının sınırlandırılmadığı takdirde birçok kişinin aynı anda işinden olabileceğini dile getirdi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3885 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot, robot teknolojileri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim