Anlık Bildirim

Bill Gates ve Larry Page'ten evrensel grip aşısına 12 milyon dolar bağış

Microsoft ve Google'ın kurucularından sağlık konusunda önemli bir hibe geldi. Bill Gates ve Larry Page, evrensel grip aşısı geliştirmeye çalışan araştırmacılara 12 milyon dolar bağışta bulunacak.
Teknoloji dünyasının en büyük isimlerinde ikisi evrensel grip aşısı çalışmalarına destek vermek için bir araya geldi. Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates ve Google'ın kurucularından Larry Page, grip için evrensel bir aşı geliştirmeye çalışan araştırmacılara 12 milyon dolar bağışta bulunma sözü verdiler.
12 milyon dolarlık hibe parası, bireysel araştırma projeleri için 2 milyon dolarlık bağışlar halinde bölünecek. Bu paralar hayvan denekler üzerinde veri toplanmasını finanse etmek için kullanılacak. Sonrasında ise en umut vadeden araştırmacılar, aşının insan denemelerine getirilmesi için 10 milyon dolara kadar ek hibe başvurusu yapabilecek.

Oyunu değiştirecek proje aranıyor

Konuyla ilgili STAT News'e bir açıklama yapan Bill Gates "Evrensel bir grip aşısının sadece pandemik riski ortadan kaldırmayacağını aynı zamanda önemli sağlık faydalarının olacağını düşünüyorum" dedi. Gates ve Page, mevcut tedavilerdeki artan iyileşmelerin aksine “oyun değiştiren” finansman projelerine ilgi duyduklarını söylediler.
Öte yandan bu hibelerden yararlanmak isteyen araştırmacıların hızlı çalışmaları gerekecek. Bill ve Melinda Gates Vakfı, hibe almaya hak kazanabilmek için araştırmacıların 2021 yılına kadar insan testine hazır olmaları gerektiğini söylüyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim