Anlık Bildirim

Bill Gates'ten kripto para açıklaması: Ölümlere neden olan bir teknoloji

Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin ikinci insanı olan Bill Gates, kripto paraların sağladığı gizliliğe sıcak bakmıyor. Gates'e göre bu gizlilik doğrudan ölümlere sebebiyet veriyor.
90 milyar doların üstündeki servetiyle dünyanın en zengin ikinci ismi olan Bill Gates, kripto paralar konusunda çok fazla demeç vermese de Gates'in bu teknolojiye sıcak baktığı biliniyordu. 2015 yılında Bloomberg'e ''Bitcoin mevcut para birimlerinden daha iyi'' açıklamasını yapan Gates, kurucusu olduğu Bill&Melinda Gates Vakfı aracılığıyla Kenya'daki satıcıların kripto para birimleriyle ödeme almasına da destek olmuştu. Geçtiğimiz günlerde Reddit'te soru-cevap oturumu düzenleyen Bill Gates'in kripto paralar konusundaki açıklamaları ise tartışmalara neden oldu.

Gizlilikten şikayetçi 

Bir Reddit kullanıcısının Bill Gates'e kripto paralar hakkında ne düşündüğünü sorması üzerine cevap veren Gates, kripto paraların sağladığı gizlilikten şikayet etti. ''Kripto para birimlerinin asıl özelliği gizliliktir. Bunun iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum.'' diyen Gates hükümetlerin; kara para aklama, vergi kaçakçılığı ve terörist finansmanlarını bulmasının iyi bir şey olduğunu ancak gizliliğin buna engel oluşturduğunu belirtti. 
Günümüzde kripto para birimlerinin uyuşturucu satın alımında kullanıldığını vurgulayan Bill Gates, bu yüzden kripto para teknolojisinin ''doğrudan ölümlere neden olan ender teknolojilerden'' olduğunu dile getirdi. Öte yandan Gates, kripto paralardaki ve ICO'lardaki spekülatif dalgaların da uzun vadeli düşünenler için süper riskli olduğunu belirtti.

Geleneksel nakit eleştirisi 

Bu açıklamasının ardından Reddit kullanıcıları Bill Gates'i, kripto paraları yeterince iyi anlamadığı şeklinde eleştirirken kullanıcılardan biri Amerikan dolarının da terörün finanse edilmesinde ve uyuşturucu satın alımında kullanıldığını belirtti. Bunun üzerine Gates, ''Evet geleneksel nakit de bu tür şeyler için kullanılıyor ancak bunu aktarmak için fiziksel olarak mevcut olmalısın. Bu da nakit akışını zorlaştırıyor.'' ifadelerini kullandı.
Bugün sabah saatlerinde tekrar 11.000$ değerini aşan Bitcoin, Bill Gates'in açıklamasından sonra değer kaybetti ve şu an 10.500$ seviyelerinden işlem görüyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3989 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bill gates, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim