Anlık Bildirim

Bitcoin meclisin gündemine girdi

Tüm dünyada hükumetler nezdinde Bitcoin için planlamalarla ilgili hazırlıkların yapıldığı günlerde ülkemizde de Bitcoin meclisin gündemine girdi. İşte konuya ilişkin detaylar:

Bitcoin meclisin gündemine girdi Tam Boyutta Gör
 

Nobel ödüllü ekonomistlerin her fırsatta kötülediği ve para birimleri ile karşılaştırılmasının çok anlamsız olduğunun belirtilmesine karşın Bitcoin hızlı yükselişine minik sendelemeler ile de olsa devam ediyor. Dünya genelinde dolaşımda 1.5 trilyon doların bulunduğu biliniyor. Tüm dünyada dolaşımdaki paraların dolar cinsinden toplam değeri ise 31 trilyon dolar civarında. Mevcuttaki Bitcoin’lerin toplam değeri ise 200 milyar dolara yaklaşmış durumda. Bu rakamlar aslında daha şimdiden en popüler kripto para biriminin ne derece etkileyici bir güç olduğunun ortaya koyulması adına önemli.


Bitcoin’in ulaştığı bu rakamlara karşın devletler tarafından kontrol edilemiyor oluşu önemli bir sorun ve halen küresel ölçekte nasıl bir yol izleneceğine karar verilebilmiş değil. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Bitcoin konusundaki bu karmaşaya meclise sunduğu bir soru önergesi ile yanıt arıyor.

Başbakan Binali Yıldırım’a verilen soru önergesi ile hükumetin bu konuya bakışı soruldu. Önergede yer alan sorular şöyle:

  • Bitcoin tüm dünyada kullanılan dijital bir para birimi olarak değer görmeye başlamıştır. Bitcoin'in herhangi bir merkezî kuruma bağlı olmamasının, bağımsız bir kriptopara olmasının farklı sorunlar üretebileceği düşünülmekte midir?
  • İnternet ortamında dijital para olarak tanımlanan ve yaygınlaşan uygulamaya yönelik hükümet olarak değerlendirmeniz nedir?
  • Yasal dayanağı olmayan ancak sanal bir varlık haline gelen duruma karşı düzenlemeler yapılacak mıdır?

Sizce Bitcoin gelecek yılın sonunda yani Aralık 2018’de uluslararası borsalarda ortalama kaç dolar olur?

Bitcoin 2018 yılı sonunda kaç dolar olur? Oy Ver 1862 kişi oy verdi. Sonuçları Göster
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5534 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim