Anlık Bildirim

Bitcoin'den yeni rekor: 8000$'ı da geride bıraktı

Yaklaşık bir hafta önce ciddi bir değer kaybı yaşayıp son ayların en düşük seviyesine düşen Bitcoin, 8000$ değerini de aşmayı başardı. Yüzde 3'ün üzerinde değer kazanan Bitcoin'in yeni rekoru 8101$.

Bitcoin'den yeni rekor: 8000$'ı da geride bıraktı Tam Boyutta Gör
 

Bu ayın başından itibaren bölünme tehlikesiyle karşı karşıya gelen Bitcoin, 8 Kasım'da bölünmenin iptal edilmesinin ardından önemli ölçüde değer kaybetmiş ve Bitcoin'in değeri 5400$ seviyelerine kadar gerilemişti. Bu süreçte Bitcoin'in piyasa değerinde de 38 milyar dolarlık kayıp meydana gelirken Bitcoin Cash'teki yükseliş iki kripto para birimini karşı karşıya getirmiş ve Bitcoin topluluklarında paniğe neden olmuştu. Geçtiğimiz haftanın ortalarından itibaren tekrar toparlanan ve eski değerine ulaşan Bitcoin dün geç saatlerde 8000$ değerini aşarak yeni bir rekora imza attı.


Finans Devlerinin Açıklamaları Etkili Oldu 

Geride bıraktığımız haftada özellikle İngiliz finans devi Man Group'un, Bitcoin kullanımına sıcak baktığı yönündeki açıklamalar kripto para biriminin değerinin artmasına katkı sağlamıştı. Man Group CEO'su Luke Ellis; ABD'li bir diğer önemli finans kuruluşu CME'nin Bitcoin vadeli işlemlere izin vermesi halinde Bitcoin'i yatırım aracı olarak değerlendirebileceklerini dile getirirken bu açıklamanın ardından Bitcoin'in değerinde önemli bir artış yaşanmış ve cuma sabahı Bitcoin'in değeri 8000$ sınırına dayanmıştı. CME ve Man Group'un açıklamalarıyla birlikte riskten olabildiğince uzak kalmak isteyen kurumsal yatırımcıların Bitcoin piyasasına girmeye hazırlandığı ve bu hareketliliğin Bitcoin'in yeni rekoruna katkı sağladığı düşünülüyor.


Coindesk verilerine göre dün akşam saatlerinde 8101$ değerine ulaşan Bitcoin, şu sıralar 8000$ seviyesinden işlem görüyor. Bu yükselişle birlikte piyasa değerini de 134 milyar doların üstüne çıkarmayı başaran Bitcoin'in 8000$'ın üstüne uzun süre kalıp kalamayacağı ise merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4158 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim