Anlık Bildirim

Boeing, 227 kg yük taşıyabilen devasa bir drone yaptı

Havacılık devi Boeing, çeyrek ton yük taşıyabilen otonom bir insansız hava aracı geliştirdi. İki yavru fili taşıyabilecek kapasitedeki drone'un ilk uçuş testleri tamamlandı.
Boeing, 227 kilograma kadar yük taşıyabilen bir insansız hava aracı duyurdu. Şirket elektrikle çalışan CAV kargo hava aracı (cargo air vehicle) prototipinin Missouri'deki araştırma laboratuvarında gerçekleştirilen ilk uçuş testlerini tamamladığını belirtti. Çeyrek ton yük taşıyabilen quadrocopter gelecekte drone'ların ağır yük taşımacılığında kullanılabileceğini gösteriyor.
Dikey kalkış ve iniş (eVTOL) yapabilen dev otonom drone'un boyu 4.6 metre. Yaklaşık 5.5 metre genişliğinde olan hava aracının uzunluğu ise 1.2 metre olarak açıklandı. Ayrıca 339 kilogram ağırlığa sahip olduğunu da belirtelim. Boeing mühendislerinin ağır hizmet tipi drone'u tasarlaması ve inşa etmesi sadece üç ay sürmüş.

İki yavru fili taşıyabiliyor

Boeing baş teknoloji sorumlusu Greg Hyslop, yaptığı açıklamada iki yavru fili taşıyabilecek kapasitede olan hava aracını, "Boeing eVTOL" stratejileri için atılmış önemli bir adım olarak değerlendirdi. Boeing'in üzerinde çalıştığı tek VTOL projeleleri drone'lar ve uçan taksiden ibaret değil. Şirket ayrıca, işlevsel bir jetpack oluşturmak için düzenlenen 2 milyon dolarlık bir yarışmanın da sponsoru olmuş durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim