Anlık Bildirim

Booking'e dava açan TÜRSAB 20 siteye daha dava açıyor

Online rezervasyon sitesi booking.com'a dava açan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB) şimdi de benzer rezervasyon hizmetleri sunan 20 farklı siteye daha dava açmaya hazırlanıyor.

Booking'e dava açan TÜRSAB 20 siteye daha dava açıyor Tam Boyutta Gör
 

Hatırlanacağı üzere Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB); birliğe üye acentaların yoğun gelir kaybı ve booking.com'un haksız rekabet ortamı yarattığı iddiasıyla Booking'e dava açmış ve 29 Mart 2017 tarihinde Booking hakkında ihtiyati tedbir kararı verilmişti. O tarihten bu yana yurt içinde kullanılamayan booking.com teminat karşılığında tedbir kararının kalkması için mahkemeye başvursa da başvurular mahkeme tarafından reddedilmişti. Booking'le olan yasal mücadelesi devam eden TÜRSAB şimdi benzer faaliyetleri gösteren 20 farklı siteye karşı hukuki süreci başlattı.


20 sitenin Türkiye'deki faaliyetleri durdurulabilir 

Hürriyet'in haberine göre birlik aralarında; Airbnb, SkyScanner, Expedia ve Agoda gibi online uçak/otel rezervasyonu hizmeti sunan ve yerli/yabancı turistler tarafından sıkça kullanılan web sitelerine karşı hukki işlem başlatma kararı aldı. Birliğin yönetim kurulu tarafından alınan bu karar uyarınca söz konusu web sitelerine karşı dava açılması ve booking.com sürecine benzer bir şekilde ihtiyati tedbir talebinde bulunulması bekleniyor. Mahkeme bu talebi kabul ederse ilgili sitelerin de Türkiye'deki faaliyetleri durdurulabilir.


TÜRSAB söz konusu web sitelerinin Türk pazarında, Türk müşterilere ürün ve hizmet satıp kazanç elde etmesine rağmen vergi ödemeyerek haksız rekabete neden olduğunu belirtiyor. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya bu tip web sitelerinin mevcut vergi sistemine dahil olmadan ve fatura kesmeden işlem yaptığını bu durumun da birliğe üye acentalara karşı haksız rekabete neden olduğunu dile getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3602 kez okundu.
22 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, turizm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim