Anlık Bildirim

Boston Dynamics'in "robot işkencesi" devam ediyor: İşte son kurban

Kapıları açıp arkadaşına yol vererek dikkatleri üzerine çeken Boston Dynamics'in ünlü robot köpeği SpotMini, şimdi de aynı başarısını bazı engeller karşısında göstermeye çalışıyor.İşte bu ilginç video
Ünlü insansı robotu Atlas'a yaptığı "işkenceyle" uzun bir süre gündemden düşmeyen Boston Dynamics, şimdi de bir başka robotu SpotMini'yi hedef almış durumda. Geçtiğimiz hafta kapıları açıp arkadaşına yol vererek dikkatleri üzerine çeken SpotMini, bu hafta ise Boston Dynamics araştırmacılarının engellerine karşı koymaya çalışıyor.

Şirketin bugün YouTube üzerinden "Sağlamlık Testi" başlığıyla yayınladığı ilginç video, tıpkı bir önceki videoda olduğu gibi SpotMini'nin yapay kolunu kapı koluna uzatmasıyla başlıyor. Ancak bu sefer bir Boston Dynamics çalışanı SpotMini'nin bu kapı açma rutini önce bir hokey çubuğuyla durdurmaya çalışıyor. Daha sonra kapının açılmasını koluyla da engellemek isteyen Boston Dynamics çalışanı, tüm bu uğraşları sonuç vermeyince robotu arkasından geriye doğru sürüklüyor.


Tabi Boston Dynamics'in tüm diğer videoları gibi bu video da mutlu bir şekilde sona eriyor ve SpotMini zorlu engelleri birer birer aşarak kapının diğer tarafına geçmeyi başarıyor. Robotlarının dayanıklılığını bu tür videolarla göstermek isteyen Boston Dynamics, videonun altına da,"Bu test, robotumuzu kızdırmamış veya herhangi bir zarar da vermemiştir." ifadelerini not düşüyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9634 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Boston Dynamics, robotik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim