Anlık Bildirim

Büyük sıçrama: Litecoin bir haftada yüzde 240 değer kazandı!

Bitcoin artan değeriyle diğer kripto paraları geride bıraksa da son günlerde Litecoin ve Ether de yaşanan ciddi artış gözlerin tekrardan Bitcoin kadar büyük olmayan bu birimlere çevrilmesini sağladı.

Büyük sıçrama: Litecoin bir haftada yüzde 240 değer kazandı! Tam Boyutta Gör
 

Sonuna doğru yaklaştığımız 2017 yılında Bitcoin'de yaşanan değer artışı diğer kripto para birimlerini gölgede bırakırken son dönemlerde, bugüne kadar yeterli popülerliğe ulaşmayan kripto para birimlerinin de değerinde önemli bir artış yaşanıyor. Geçtiğimiz ay 0.30$ civarında bir değere sahip olan IOTA'nın şu sıralar 4.40$'dan işlem görüyor olması bu yükselişin en güzel örneklerinden biri. IOTA kadar hızlı bir şekilde değerlendiren ve son günlerde rekor üstüne rekor kıran bir diğer kripto para birimi ise Litecoin. 2011 yılında ilk kez işlem görmeye başlayan Litecoin bir hafta içinde yüzde 240 oranında değer kazandı.


Bitcoin'e Alternatif  

Bitcoin'in altın olarak değerlendirildiği kripto para piyasasında gümüş olarak değerlendirilmeyi tercih eden Litecoin eski Google çalışanı Charlie Lee tarafından Bitcoin'den daha hızlı bir platform olması amacıyla geliştirildi. Bitcoin ağındakine kıyasla işlemlerin 4 kat daha hızlı gerçekleştiği Litecoin ağında Bitcoin'den daha fazla sayıda kripto para bulunuyor. toplam Bitcoin sayısının 21 milyon adet olması beklenirken Litecoin'de bu sayı 84 milyon olacak. 16 milyar dolarlık ticaret hacmiyle Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash ve Ripple'ın ardından en önemli kripto para olan Litecoin ağında şu an 54 milyonun üstünde Litecoin üretilmiş durumda.


Tabi Litecoin'i son günlerde ön plana çıkaran şey değerinde meydana gelen inanılmaz artış. Bu yılın başında 4$ civarında değere sahip olan Litecoin yıl içinde değerini Bitcoin'e paralel şekilde yükseltip kasım ayında değerini 90$'a kadar çıkarmayı başarmıştı. Aralık ayının ilk haftasında 100$ değerine ulaşan Litecoin son bir hafta içinde değerini yüzde 240 oranında artırarak dün 341$ dolar değeriyle yeni bir rekora imza attı. Bu rekorun ardından değerinde küçük bir düşüş meydana gelen Litecoin'in değeri şu sıralar 310$ civarında.


Litecoin'in yanı sıra son günlerde değerini ciddi oranda artıran bir diğer kripto para birimi ise Ether. Ethereum Blockchain'inde yer alan kripto para olan Ether, geçtiğimiz ay değerini 400$'ın üstüne çıkarmıştı. Bir süredir 440$-490$ değerlerinden işlem gören Ether, pazartesi günü değerini hızla artırmaya başladı ve dün 660$ değerine ulaşarak yeni rekor seviyesini belirledi. Ether'in değerindeki bu artış Ether'in ticaret hacminin de 65 milyar dolara yaklaşmasını sağladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim