Anlık Bildirim

Casusluk şüphesiyle oyuncak bebeklerin satışı yasaklandı

Almanya’da oldukça popüler bir oyuncak bebeğin hacker’lar tarafından ele geçirilerek casusluk amacıyla kullanılabileceği tespit edildi. Yetkililer ailelerden oyuncağı imha etmelerini istedi.
Almanya’da telekomünikasyonu denetleyen "Federal Ağ Ajansı" yayınladığı açıklama ile ailelerin "Arkadaşım Cayla" (My Friend Cayla) isimli oyuncak bebek hakkında dikkatli olmalarını istedi. Uyarıda Bluetooh, hoparlör ve mikrofon cihazlarının yer aldığı oyuncağın hacker’lar tarafından ele geçirilerek ortam dinlemesi yapılabileceği ifade edildi.
Diğer taraftan sorulan sorulara internete bağlanarak cevap verebilen bebeğin içine sızılmasıyla çocuklara ulaşılabileceği ve mevcut yazılım açığı üzerinden çocuklarla konuşulabileceği belirtildi. 2015 yılından bu yana yaklaşık 1 milyon adet sattığı ifade edilen bebeğin satışı durdurulurken, ebeveynlerin varsa evlerindeki oyuncakları kullanılamaz hale getirmeleri istendi.

Cayla’yı piyasaya süren Genesis firması satışın yasaklanması konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Oyuncağın dağıtımını üstlenen Vivid şirketi ise bu tür tehlikelere karşı oyuncağın izole edildiğini ve takip edilme gibi bir durumun söz konusu olmadığını, mobil uygulamanın güncellendiğini duyurdu. Almanya’daki kanunlar gereği casusluk amacıyla kullanılan cihazları satanlar ya da bulunduranlara iki yıla kadar hapis cezası uygulanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim