Anlık Bildirim

Çin'in en zengin insanı Jack Ma, Alibaba'daki görevinden ayrılıyor

1999 yılında Alibaba'yı kuran ve dünyanın önde gelen internet şirketlerinden biri haline getiren Jack Ma, pazartesi günü yönetim kurulu başkanlığını bırakacak.

Çin'in en zengin insanı Jack Ma, Alibaba'daki görevinden ayrılıyor Tam Boyutta Gör
 

1999 yılında kurulan ve günümüzde başta e-ticaret olmak üzere teknoloji dünyasının farklı alanlarında hizmet sunan Alibaba, 417 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri. Alibaba'yı kuran ve şirketin küçük bir işletmeden dünya devi haline gelmesi sürecinde 40 milyar dolarlık bir servete ulaşan Jack Ma ise Çin'in en zengin insanı konumunda. Alibaba ve Çin için son derece önemli bir isim olan Jack Ma uzun yıllar Alibaba'da CEO koltuğunda oturmuş, 2013 yılında ise bu görevinden ayrılmıştı. Şu anda Alibaba'nın yönetim kurulu başkanı olan Ma, bu görevini de bırakmaya hazırlanıyor.


Doğum gününde görevi bırakacak 

New York Times'ın haberine göre 53 yaşındaki iş adamı pazartesi günü, Alibaba'nın yönetim kurulu başkanı olarak son kez basın karşısına çıkacak ve görevini bıraktığını duyuracak. Konuyla ilgili Alibaba tarafından herhangi bir yalanlama gelmezken pazartesi gününün Jack Ma için olan önemi iddiaları destekliyor. Pazartesi günü 54. yaşını kutlayacak olan Ma, aynı zamanda eski bir öğretmen ve 10 Eylül tarihi Çin'de Öğretmenler Günü olarak kutlanılıyor. 


Gazetenin haberine göre Jack Ma, yönetim kurulu başkanlığını bıraktıktan sonra iş yükü açısından rahatlasa da şirketin yönetim kurulunda yer almaya ve şirkete danışmanlık yapmaya devam edecek. Bununla birlikte Ma'nın vaktinin önemli bir kısmını eğitim alanındaki yardım projelerine ayırmak istediği belirtiliyor. Ma'nın görevinden ayrılmasıyla birlikte halihazırda şirketin CEO'su olan Daniel Zhang'in bu görevi üstlenmesi bekleniyor.


Jack Ma'nın öncülüğünde 18 kişi ile faaliyetlerine başlayan Alibaba, şu anda 66 binden fazla tam zamanlı çalışana sahip. Çin'in Amazon'u olarak da lanse edilen şirket ayrıca Çin'in en büyük finansal teknolojiler şirketi Ant Financial'ın da sahibi. CEO'luk görevini bıraktıktan sonra da Alibaba'nın marka yüzü olarak etkinliklerde boy gösteren Jack Ma'nın yine benzer bir şekilde uluslararası etkinliklerde Alibaba'yı temsil edeceği tahmin ediliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim