Anlık Bildirim

Çin'in güneş enerjili yolu hırsızların kurbanı oldu

Çin'de sadece bir hafta önce kullanıma sunulan güneş enerjili yolda profesyonel bir hırsızlık vakası meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen hırsızlar otoyoldan parça çaldı.

Çin'in güneş enerjili yolu hırsızların kurbanı oldu
 

Çin'in uzun bir süredir üzerinde çalıştığı güneş enerjili yol projesi 28 Aralık'ta Shandong eyaletinin Jinan şehrinde kullanıma sunulmuştu. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda olan otoyol, şeffaf beton içeren yapısıyla bir ilk niteliği taşırken beton katmanının altına yerleştirilen 10.000'den fazla güneş paneliyle yetkililer, çevredeki haneler için enerji üretmeyi ve hatta ilerleyen dönemlerde elektrikli otomobilleri doğrudan şarj edebilmeyi hedefliyorlardı ancak açılmasının üzerinden sadece 1 hafta geçen otoyol ilginç bir hırsızlık olayına konu oldu.


Hırsızların Amacı Bilinmiyor  

Yetkililer 2 Ocak sabahı yaptıkları inceleme esnasında otoyolda, yaklaşık 15 santimetre genişliğinde ve 2 metre uzunluğunda bir parçanın eksik olduğunu fark etti. Kendi başına kopması neredeyse imkansız olan parçanın profesyonel bir hırsızlık girişimine konu olduğunu düşünen yetkililer bu ihtimalle birlikte kimin ne amaçla bu hırsızlığı gerçekleştirdiğini anlayabilmiş değil. Çin'de güneş panellerinin son derece ucuz olduğu düşünüldüğünde bu hırsızlığın maddi kazanç için değil de sabotaj amacıyla yapılmış olabileceği akıllara geliyor. Alınan parçanın çok küçük olması ve yol kullanıma açıldıktan sonra hırsızlığın yapılması ise olayın sabotaj olmadığını işaret ediyor.


Yerel medyanın haberlerine göre hırsızların çaldığı parça otoyoldan son derece başarılı bir şekilde ayrılmış. Bu durumda hırsızların, parçanın zarar görmemesi için ekstra bir çaba harcadığı tahmin edilirken parçayı çalan kişilerin otoyoldaki teknolojiyi anlamak adına hırsızlığı gerçekleştirmiş olma ihtimali de kuvvetleniyor. Hırsızlar otoyolda kullanılan güneş panellerini çoğaltmak ya da otoyoldaki fotovoltaik yapıyı daha ucuz bir kopyayla satışa sunmak adına parçayı çalmış olabilir. 


Yetkililerin ifadelerine göre çalınan parçanın yeniden hazırlanması ve otoyola yerleştirilmesi birkaç bin yuana mal oldu. Onarım çalışmalarının ardından yol tekrar kullanıma açılırken şimdi güvenlik güçleri hırsızların kimliklerini ve neden otoyoldan parça çaldıklarını araştırıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8325 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, güneş enerjisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim