Anlık Bildirim

Color'un yeni DNA testi kalıtsal kalp hastalıklarını tespit ediyor

Daha önce kansere yatkınlığı tespit eden DNA testi geliştirerek adından söz ettiren Color, şimdi de kalıtsal kalp hastalıklarını tespit eden bir DNA testi geliştirdi.
Daha önce yumurtalık (over) ve meme kanserine neden olan mutasyonları tespit eden bir DNA testi geliştirerek adından söz ettiren genetik araştırma şirketi Color, şimdi de kalp hastalıkları için benzer bir DNA testi geliştirdi. Color'da görevli araştırmacılar, kalıtsal kalp hastalıklarını tespit edebilen yeni bir DNA test aleti geliştirdi.
Bu yeni DNA testi; ritim bozukluğu veya kalp damar hastalıkları gibi kalıtsal kalp hastalıklarına yatkınlığı belirleyerek kişilerin risk altında olup olmadığını tespit ediyor. Color'un yeni testi; kalbin yapısını, çalışmasını ve ritmini belirleyen 30 gendeki mutasyonları analiz ederek kalp hastalıklarına yatkınlık olup olmadığını belirliyor. Color kalıtsal kalp hastalıklarının pek yaygın olmadığını kabul etse de, her 200 kişiden birinde görülen bu hastalıkların erken teşhisinin önemine dikkat çekiyor.
Color'ın testinde mutasyon için analiz edilen bu 30 gen, Amerikan Medikal Genetik ve Genomik Kurulu (ACMG) tarafından "tıbbi olarak müdahale edilebilir" olarak belirlenen genler. Yani Color'un testini kullanarak risk altında olduğunu öğrenen kişilerin ciddi bir sorunla karşılaşmadan önce gerekli önlemleri alma imkanı olacak.
Color tarafından satışa sunulan yeni test setinin fiyatı 249 dolar olarak açıklandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim