Anlık Bildirim

Comcast, İngiliz medya şirketi Sky'ı satın almak için 39 milyar dolarlık teklif sundu

Dünyanın en büyük kablolu TV şirketi Comcast, İngiliz medya şirketi Sky için 39 milyar dolarlık satın alma teklifinde bulundu. Comcast bu teklif ile 21st Century Fox'un önüne geçti.

Comcast, İngiliz medya şirketi Sky'ı satın almak için 39 milyar dolarlık teklif sundu Tam Boyutta Gör
 

Dünyanın en büyük kablolu TV şirketi Comcast, geçtiğimiz yıl 21st Century Fox'u satın almak için görüşmelere başlamış ancak Walt Disney; Fox ile 71.3 milyar dolarlık birleşme anlaşmasına vararak Comcast'in satın alma planlarına sekte vurmuştu. Şirket, başarısızlıkla sonuçlanan satın alma görüşmelerinin ardından gözünü İngiliz medya şirketi Sky'a çevirmişti. Comcast, Avrupa genelinde uydu yayını, kablolu yayın, genişbant internet ve telefon hizmeti sunan Sky'ı satın almak için 39 milyar dolara yakın teklifte bulundu.


21st Century Fox'un teklifini geride bıraktı 

Sky'ı satın almak için 21st Century Fox ile mücadele eden Comcast, hisse başına 17.28 pound(toplamda 38.8 milyar dolar) teklif sundu. Comcast'in bu teklifinden öcnce 21st Century Fox ise 32 milyar dolarlık satın alma teklifini sunmuştu. Her iki şirket de tekliflerini revize edip son tekliflerini pazartesi günü sunacak. Tekliflerin ardından Sky yönetim kurulu ve hissedarları satın alma anlaşmasının onaylanması için 11 Ekim'e kadar görüşlerini bildirecek.


İngiltere, İrlanda, Almanya, Avusturya ve İtalya'da 23 milyon aboneye sahip olan Sky'ın satın alınması halinde Comcast'in küresel pazarda çok daha güçlü bir konuma gelmesi bekleniyor. Bu satın alma ile şirket, giderek daha fazla şirketin katıldığı akış hizmetleri kategorisinde de rakiplerini yakayalayabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim