Anlık Bildirim

DARPA, İHA'ları sürekli havada tutmak için lazerle şarj edecek

Amerikan ordusu için yeni teknolojiler geliştiren DARPA, İHA'ların süresiz bir biçimde görev yapmasını sağlamak amacıyla 10 kilometre uzaktan lazer ışınıyla enerji göndermeyi deneyecek.

DARPA, İHA'ları sürekli havada tutmak için lazerle şarj edecek
 

Amerikan ordusu tarafından kullanılacak yeni teknolojilerin üretilmesinden sorumlu kuruluş DARPA, insansız hava araçlarının (İHA) kullanımında çığır açacak bir çalışma için drone üreticisi Silent Falcon ile el sıkıştı. DAPRA, İHA’ları yere inmeden lazer ışını ile uzaktan şarj etmeyi deneyecek.

Hedef İHA'ların sürekli havada kalmasını sağlamak 

DARPA’nın söz konusu çalışmaları için Silent Falcon’un kanatlarında güneş paneli bulunduran ve bu sayede görev süresini 5 saate kadar çıkarabilen İHA’sı kullanılacak. Sistemin amacı, lazer ışınını İHA’nın kuyruğundaki güneş paneline yansıtarak enerji transferi gerçekleştirmek. Böylece ilk etapta insansız hava araçlarının uçuş sürelerinin arttırılması, ilerleyen zamanlarda da süresiz bir biçimde havada kalması hedefleniyor.

10 kilometre uzaktan gönderilecek 

2019 yılının ocak ayında başlatılması planlanan testlerde lazer ışınının 10 kilometre uzaktan gönderilmesi öngörülüyor. Bu mesafenin çalışmalar meyvesini verdikçe artacağını belirten yetkililer, lazerin bir uçaktan ya da yerdeki istasyondan gönderilebileceğini söylüyor. Lazer aracılığıyla ne kadar gücün transfer edilebileceği ise henüz açıklanmıyor.

Çalışmalarda kullanılacak Silent Falcon’un kanat açıklığı 4.2 metre, uzunluğu ise 2.1 metre olarak ölçülüyor. 35 kilogram ağırlığındaki İHA 3 kilogram civarında faydalı yük taşıyabiliyor. Taşıdığı kamera ile havadan gözlem görevlerini icra eden Silent Falcon 6 bin metre irtifaya çıkabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim