Anlık Bildirim

Dikey kalkış yapabilen elektrikli uçak "Lilium Jet" 10 milyon euro yatırım aldı

Geçtiğimiz sene bir grup mühendis ve öğrenci tarafından kurulan, dikey yönde kalkış yapabilen elektrikli uçak girişimiyle dikkat çeken Lilium Aviation’ın 10 milyon euro yatırım aldığı duyuruldu.
2015 yılında Münih Teknik Üniversitesi mezunu mühendisler ve eğitimine devam eden doktora öğrencilerinin ortak girişimiyle hayat bulan Lilium Aviation,elektrikle çalışan ve dikey kalkış yapabilen uçak geliştiren bir ekip niteliği taşıyor.
Yayınlanan son açıklamaya göre Londra merkezli çalışmalarını yürüten uluslararası girişim sermaye şirketi Atomico, "Lilium Jet" isimli elektrikli uçak projesinin üretimine geçilerek ticarileştirilmesi ve siparişlerin alınabilmesi için 10 milyon euro Seri A yatırımında bulunduğunu duyurdu. Avrupa Uzay Ajansı’nın da (ESA) yakından ilgilendiği ve Almanya'nın güneydoğusunda bulunan Bavyera eyaletindeki merkezinde destek verdiği uçak, üzerindeki yaklaşık 40 adet fanı andıran pervaneleriyle ilginç bir tasarım çizgisine sahip.
Dikey yönde havalandığı için uzun pistlere ihtiyaç duymayan Lilium Jet aynı şekilde istediği yere de kolaylıkla iniş yapabiliyor. 2017 yılının ilk aylarında uçan prototiple karşımıza çıkması beklenen Lilium Aviation’ın yatırımla birlikte 35 ila 40 kişilik bir çalışan sayısına ulaşacağı ifade ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9959 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uçak, yatırım ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim