Anlık Bildirim

Diyabet hastaları için yeni nesil glukoz takip sistemi ABD'de onaylandı

ABD Gıda ve İlaç Dairesi(FDA), diyabet hastalarının derilerinin altına yerleştirilen ve kandaki glukoz seviyesini 90 güne kadar ölçen takip sistemini onayladı.

Diyabet hastaları için yeni nesil glukoz takip sistemi ABD'de onaylandı
 

Geçtiğimiz yıl sağlık sektöründe kullanılan dijital cihazlar için yeni bir düzenleme oluşturan ABD Gıda ve İlaç Dairesi(FDA), bu düzenleme ile teknolojinin sağlık uygulamalarında kendisini daha fazla göstermesine izin vermişti. Kurumun dün onayladığı glukoz takip sistemi de bu düzenleme ile artık kullanılabilecek. Senseonics şirketi tarafından geliştirilen Eversense glukoz takip sistemi FDA tarafından onaylanan ilk glukoz takip sistemi. Sistemin en büyük avantajı ise kandaki glukoz seviyesini otomatik olarak takip etmesi ve gerekli durumlarda kullanıcıyı uyarması.


90 günlük takip imkanı 

Doktorlara ve hastalara glukoz takibinde yardımcı olacak olan Eversense sisteminin uygulanması da oldukça kolay. Uzman bir doktor tarafından diyabet hastasının cildinin altına yerleştirilen sensör sistemin ana bileşeni konumunda. Bu sensör 90 güne kadar herhangi bir değişikliğe ya da müdahaleye ihtiyaç duymadan kandaki glukoz seviyesini takip ediyor. 


Sensör her beş dakikada bir ölçüm yaparak eşleştiği mobil cihazlara ölçüm sonuçlarını iletiyor bu sayede hem doktor hem de hasta kandaki glukoz seviyesini anbean takip edebiliyor. Öte yandan glukoz seviyesinde tehlikeli bir artış ya da düşüş meydana geldiğinde sensörler eşleştirilen mobil cihaza bildirim gönderiyor. Böylece hasta glukoz seviyesindeki tehlikeli değişim etkilerini tamamen göstermeden bir sağlık kuruluşuna başvurma imkanına sahip oluyor.


18 yaş ve üstündeki diyabet hastalarında uygulanabilen sistem FDA tarafından diyabet hastası 125 yetişkin üzerinde test edildi. Eversense glukoz takip sistemini, laboratuvar bazlı bir glikoz analiz cihazı ile karşılaştıran yetkililer sistemin etkin bir şekilde çalıştığına karar verdi. Buna karşılık FDA'dan yapılan açıklamaya göre testlerde hastaların yüzde 1'inden daha az bir kısmı sensörlerle ilgili şikayetlerde bulundu. Kurum Eversense sisteminin kullanılmasına onay verse de bu şikayetleri kapsamlı testlerle değerlendireceğinin altını çiziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim