Anlık Bildirim

Dominos, pizza teslimatı için insansız hava araçları kullanmayı hedefliyor

Günümüzde insansız hava araçları askeri ve hobi amaçlar dışında da kullanım alanı bulmaya başladı. Bu konunun son örneklerinden DomiCopter, insansız hava araçlarıyla pizza teslimatı amacıyla geliştiriliyor.
Dominos İngiltere, T + Biscuits ajansı ve konu hakkında çalışmalar gösteren AeroSgiht isimli firma tarafından geliştirilen insansız hava aracı DomiCopter, uzun mesafeler içerisinde hızlı pizza teslimatı gerçekleştirmek üzere hazırlanıyor. Şimdilik dört kilometre mesafe içerisinde tecrübeli insansız hava aracı pilotları tarafından kullanılabildiği belirtilen aracın, daha sonra GPS üzerinden bağımsız olarak uçabileceği söyleniyor. Termal ısıtma çantaları sayesinde taşınan ürünlerin sıcaklık değerlerinin çok fazla düşmediği belirtilen projenin kısa zaman içerisinde gerçeğe dönüşmesi beklenmiyor ancak Dominos'un konuyu oldukça ciddiye aldığı, bu doğrultuda da Dominos Uçuş Akademisi şeklinde bir oluşumun açılabileceği belirtiliyor.
Ayrıca insansız hava araçlarının ticari amaçlar için kullanımı hakkında bazı yasal sorunlar ve genel olarak işleyiş üzerine birçok soru işareti yer alıyor. Dominos tarafından DomiCopter hakkında yayınlanan test videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3563 kez okundu.
51 kişi, toplam 56 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, insansız hava aracı
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim