Anlık Bildirim

Donald Trump emir çıkardı: Broadcom'un Qualcomm'u satın alması yasak!

ABD başkanı Donald Trump, ülkenin ulusal güvenliğine zarar vereceğini öne sürerek Broadcom'un Qualcomm'u satın almasını engelleyecek bir başkanlık emri çıkardı. Peki şimdi ne olacak?
ABD başkanı Donald Trump, Broadcom'un Qualcomm'u satın almasına izin vermenin “ABD'nin ulusal güvenliğine zarar vereceğini” öne sürerek anlaşmayı engelleyen bir başkanlık emri çıkardı. Beyaz Saray tarafından yayınlanan emirde Singapur merkezli Broadcom'un ABD merkezli Qualcomm'un kontrolünü ele geçirmesi durumunda, ABD'nin ulusal güvenliğini bozmaya yönelik eylemlerde bulunabileceğine yönelik yeteri kadar sağlam kanıt bulunduğu belirtildi.
Bildiğiniz üzere Broadcom son birkaç aydır Qualcomm'u satın almaya çalışsa da bu talebi sürekli olarak geri çeviriliyor. Şirket o süreçten bu yana Qualcomm'un yönetim kuruluna kendi adamlarını sızdırarak şirketi ele geçirme peşinde. Trump’ın emri, Broadcom’un hiçbir şekilde Qualcomm’u satın almasına ya da bu iki şirketin birleşmesine izin verilmeyeceğini ve Broadcom’un Qualcomm yönetim kurulu için önerdiği tüm kişilerin devre dışı bırakıldığını söylüyor.

Broadcom şirket merkezini ABD'ye taşıyacak

Öte yandan Broadcom'un Trump'ın ya da Adalet Bakanlığı'nın bu gerekçelerle birleşmeyi engellemeye çalışabileceğinin farkında olduğu görülüyor. Başkan Trump daha önce benzer bir satın almayı engelleyerek, Çin hükümetine ait bir şirketin Amerikan bir yarı iletken firmasını satın almasına izin vermedi. Broadcom şu anda merkezini Singapur'dan ABD'ye taşıma sürecine giriyor ve 3 Nisan'a kadar bu geçiş sürecinin tamamlanması planlıyor.
Broadcom bu hamleyle bir anlamda Trump’ın emriyle savaşmaya hazır olduğunu ortaya koymuş durumda. Şirket tarafından yapılan bir açıklamada, ulusal güvenlik endişelerinin kapatmaya yönelik bir risk taşımadığı çünkü Broadcom'un asla şirket tescilini ABD'ye taşımadan önce Qualcomm'u satın almayı planlamadığı belirtildi. Ancak buna izin verilip verilmeyeceği belli değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5571 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, satın alma ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim