Anlık Bildirim

Dünya, kömürden elektrik üretimini bırakmaya hazırlanıyor!

Dünyanın önde gelen ülkeleri ay başında imzalanan Paris Anlaşması'nın ardından alternatif enerji kaynaklarına yöneleceklerini ve ülkelerindeki kömür santrallerini kapatacaklarını duyurdu.
Dünya, kömürden elektrik üretimini bırakmaya hazırlanıyor! Tam Boyutta Gör
Dünya devlerinden arka arkaya kömür santrallerini kapatma kararı geliyor. Almanya, Fransa, Kanada, Hollanda ve Avusturya’nın ardından son olarak da Finlandiya’da 2030 yılına gelmeden ülkede tek bir faal kömür santrali kalmayacağını duyurdu.


Ülkelerin enerji üretimindeki kömür kullanım oranlarına ve öngördüğü tarihlere bakacak olursak; enerjisinin %7 sini kömürden elde eden Kanada 2030 yılına kadar, sadece %3’lük bir kömür kullanımına sahip olan Fransa 2023’e kadar, güçlü sanayisinin kömüre borçlu olan Almanya ise 2050 yılına kadar ülkedeki bütün kömür santrallerinin faaliyetlerine son vermiş olmayı planlıyor.

Bu haberlerin üzerine açıklamada bulunan Avrupa Bilimler Akademileri Danışma Konseyi Enerji Programı Başkanı olan Peter Laund, gelişmelerin daha yaşanabilir bir dünya için umut verici olduğunu ve diğer ülkelere de alternatif enerjilere yönelmeleri konusunda örnek olmasını temenni ettiğini belirtti.

Bu haberlerin ardından gözler enerji üretiminin %33’ünü kömürden karşılayan ABD’ye çevrildi ancak seçim vaadi olarak kömür yataklarının daha işlevsel kullanılması ve kömür enerjisinin endüstriyi besler hale gelmesini gösteren Donald Trump’ın başkan seçilmesi, bu noktadaki geleceğin pek de parlak olmadığını gösteriyor. Anlaşılan o ki ABD’nin de diğer devletlerle aynı doğrultuda bir karar vermesi yakın gelecekte mümkün görünmüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4091 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Enerji, fransa ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim