Anlık Bildirim

Dünyanın ilk otonom tramvayı Almanya’da hizmete giriyor

Siemens tarafından üretilmiş olan dünyanın ilk sürücüsüz tramvayı Combino, InnoTrans 2018 etkinliğinde ilk deneme sürüşünü gerçekleştirdi. Araç, yakın gelecekte Almanya'da hizmete girecek.
Dünyanın ilk otonom tramvayı Siemens Combino geçtiğimiz günlerde, Almanya'nın Potsdam şehrinde düzenlenen Uluslararası Demiryolu Teknolojileri, Sistemleri ve Araçları Fuarı(InnoTrans) kapsamında başarılı bir deneme sürüşü gerçekleştirdi. Şehrin etrafında yaklaşık 6 kilometrelik bir sefer gerçekleştiren Combino, çok yakın gelecekte hizmete açılmaya hazırlanıyor.
Combino, Siemens tarafından geliştirilen ve otonom otomobillerde bulunan teknolojilerin pek çoğunu içeren yapay zeka destekli bir otonom tramvay. Yapay zeka algoritmaları sayesinde trafikte başarılı bir sürüş gerçekleştirebiliyor ve karşısına çıkan tehlikelerde otomatik olarak fren yapabiliyor. Yani tıpkı gerçek bir sürücüye sahipmişçesine acil durumlarda kendi inisiyatifini kullanabiliyor.
Combino, InnoTrans 2018 kapsamında şehrin içinde 6 kilometrelik bir deneme sürüşü gerçekleştirdi. İngiliz haber ajansı The Guardian'dan Kate Connolly’nin yaptığı habere göre deneme sürüşü önceden kurgulanmış bir acil durum tatbikatını da içeriyordu. Bir Siemens çalışanı deneme sürüşü esnasında aracın yoluna atladı ve Combino başarılı bir şekilde fren yapmayı başardı. Daha sonra ise tehlike ortadan kalktığında seyrine devam etti. 
ViP ve Siemens hala Karlsruhe Üniversitesi'nin bilgisayar bilimcileri ile çalışmalarını sürdürmekte. Siemens Mobility'ninCEO'su Sabrina Soussan konuyla ilgili "Tren ve altyapıyı daha da akıllı hale getirerek, yerel ve uzun mesafeli seyahatler için güvenliği arttırmak için çalışıyoruz." açıklamalarında bulundu. Tüm çalışmalar sona erdiğinde Siemens Combino, dünyanın ilk otonom tramvayı olarak Almanya’nın Potsdam şehrinde hizmet vermeye başlayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4618 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otonom araçlar, almanya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim