Anlık Bildirim

Elon Musk, Michigan eyaletinin içme sularını temizleyeceğini açıkladı

Tesla'nın patronu milyarder girişimci Elon Musk, kendisinden Twitter yoluyla yardım isteyen Michigan halkına, kirli olan içme sularını temizleme sözü verdi. Konunun tüm detayları haberimizde.
Milyarder girişimci Elon Musk, deyim yerindeyse halk kahramanı olma yolunda ilerliyor. En son geçtiğimiz hafta Tayland'da bir mağarada sıkışan 13 kişinin kurtarma çalışmalarına el atan Musk, şimdi de ABD'nin Michigan eyaletinin içme sularını temizlemek için harekete geçti.

Elon Musk yardımlara devam ediyor

Tesla CEO'su geçtiğimiz Çarşamba günü Twitter üzerinden gönderilen bir mesajda, Michigan eyaletinin Flint kasabasında yaşayan insanların içme sularının kirli olduğuna dair yardım istediklerini ve onlara yardım edip edemeyeceğini soran bir kişiye olumlu cevap verdi. Musk su kirliliğinin ABD Sağlık Bakanlığı'na bağlı FDA'nın standarlarına göre yüksek olduğunu ve suyun temizlenmesini finanse edeceğini açıkladı.
Musk bir sonraki Tweet'inde ise ihtiyaç duyulan evlerde su filtrelerinin kurulmasına yardımcı olacağını belirtti. Yaşanan bu olayın üzerine Flint Belediye Başkanı Karen Weaver, kasabanın tam olarak nelere ihtiyacı olduğu konusunda Elon Musk ile temasa geçtiğini ve kirli su sorununu nasıl çözebilecekleri konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını açıkladı. Flint'teki suyun, devletin 2014 yılında kaynağını değiştirmesi ile beraber kurşunla kirlendiği ve 100 binden fazla insanın evlerinde hâlâ korkudan içme suyu kullanmadıkları ifade ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim