Anlık Bildirim

Elon Musk'ın ilk "trafikten kaçış tüneli" testlere başlıyor

Trafik problemini çözmeyi amaçlayan ve kuruculuğunu Elon Musk'ın yaptığı The Boring Company, ilk trafikten kaçış tünelini test etmeye başlıyor. Sistem birkaç ay içinde yolcuları ücretsiz taşıyacak.
Ünlü girişimci Elon Musk'ın kurduğu The Boring Company, kısa bir süre önce kurulmasına rağmen teknoloji alanında oldukça etkileyici adımlar atmaya devam ediyor. Elon Musk şirketin ilk projesini Aralık 2016'da paylaşmış ve şehir merkezlerinde açılacak yer altı tünel ağlarıyla trafik sorunlarını çözmeyi hedeflediklerini belirtmişti.

Kullanım ücreti otobüs biletinden ucuz olacak

The Boring Company, yıllardır süren çalışmalar sonucunda, Los Angeles şehrinin altında açılan ilk trafikten kaçış tünelinin test edilmeye başlanacağı duyurdu. Elon Musk sosyal medya hesabından ilk tünelin neredeyse tamamlanmış olan bir videosunu yayınlayarak, tünelin yakın bir zamanda ücretsiz olarak halkın kullanımına sunulacağını açıkladı.
Elon Musk, insanlar bu tünellere para ödemek zorunda kalacak olsalar bile, bunun bir otobüs biletinden bile ucuza mal olacağını belirtiyor. Eğer Musk bu vaatlerini yerine getirirse, yer altı tünelleri en çok tercih edilen ulaşım yöntemi olabilir. Musk'ın bu projesiyle, insanlar kapsül şeklindeki özel araçlarla taşınırken, araçların ise asansör yardımıyla tünele indirilerek trafik kaosunun ortadan kaldırılması hedefleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim