Anlık Bildirim

Elon Musk'ın kazı şirketi ikinci tünel için görüşmelere başladı

Elon Musk'ın kazı şirketi The Boring Company ikinci tüneli kazmak için yetkililerle görüşmelere başladı ancak şirketin hızlı ve konforlu ulaşım yöntemi yetkilileri memnun etmedi.

Elon Musk'ın kazı şirketi ikinci tünel için görüşmelere başladı Tam Boyutta Gör
 

Elon Musk'ın yer altı tünelleri inşa ederek trafik sorununu çözmek için kurduğu kazı şirketi The Boring Company, yaklaşık 3.2 kilometre uzunluğundaki test tüneli için yetkili mercilerden onay alıp kazılara başlamıştı. SpaceX'in Hawthorne bölgesinde yer alan merkezinin yakınlarında başlayan kazı henüz tamamlanmış değil ancak The Boring Company, ikinci bir test tüneli için yetkilerle görüşme gerçekleştirdi. Kaliforniya'nın Culver City bölgesinde, 10 kilometre uzunluğunda kazılacak olan tünel ile şirket bu kez sadece kazı makinelerini değil aynı zamanda tünelin işletilmesinde kullanılacak sistemleri test etmek istiyor.


Hızlı ve konforlu toplu taşıma uygulaması 

Şirketin belediye meclisi üyelerine yaptığı sunuma göre kazılması planlanan tünel bireysel sürücülere hitap etmeyecek. Bunun yerine Loop adı verilen ve her bir kapsülde 8 ile 16 kişinin taşınabildiği bir toplu taşıma sistemi kuracak. Şirketin iddiasına göre metro veya diğer toplu taşıma araçlarından daha hızlı hareket edecek olan kapsüller, hat üzerinde yer alan her durakta durmayacak sadece yolcuların önceden belirlediği duraklara gidecek. Böylece yolcular daha hızlı ve kolay bir şekilde istedikleri noktaya varabilecek. Şirket bu ulaşım yönteminde kullanıcıların ödeyeceği ücretin mevcut ulaşım araçlarından daha ucuz olmasa bile en azından onlarla rekabet edebileceğini de belirtiyor.


The Boring Company Operasyon Şefi Jehn Balajadia tarafından gerçekleştirilen sunumdaki bir diğer cazip teklif ise projenin belediyeye olan maliyeti kısmında kendisini gösteriyor. The Boring Company tünelleri kazmak ve kullanıma hazır hale getirmek için herhangi bir kamusal fon talebinde bulunmuyor. Yani şirket tamamen kendi sermayesiyle hizmete sunacağı bu tüneller belediye için mali açıdan bir yük teşkil etmeyecek.


Meclisten geçer not alamadı 

Hem yolculara sunulacak konforlu ulaşım hem de belediyenin cebinden para çıkmadan kurulması itibariyle kulağa oldukça avantajlı gelen bu projeye belediye meclisi üyeleri ise şu an için pek sıcak bakmıyor. Projenin oldukça cazip ve kolay olduğunu ancak kamusal açıdan yeterli olgunluğa ulaşmadığını vurgulayan belediye meclisi üyesi Meghan Sahli-Wells, ''Özel bir şirketin hakkaniyete dikkat edeceğine asla inanmıyorum.'' diyerek The Boring Company tarafından oluşturulacak olan özel taşımacılığın adil kullanım seçenekleri sunmayacağını dile getirdi. 


Birkaç meclis üyesi de Sahli-Wells ile aynı düşünceyi paylaşırken Belediye Başkanı Jeffrey Cooper ise projenin eksik yanları olduğunu belirtmekle birlikte ''Biz ileri görüşlü bir şehiriz. Sanırım sadece hayır demek saçmalık olur.'' ifadelerini kullandı. Belediye meclisi konuyla ilgili kesin kararını henüz vermiş değil ancak Elon Musk'ın ikinci tünel planının belediye meclisine takılabileceği düşünülüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim