Anlık Bildirim

Elon Musk'ın ''pedofil'' dediği dalgıç, Musk'a dava açtı

Geçtiğimiz aylarda Tayland'daki kurtarma operasyonunda görev alan dalgıç, Elon Musk'a dava açtı. Musk'ın pedofili suçlamasında bulunduğu İngiliz dalgıç 75 bin dolar tazminat talep ediyor.

Elon Musk'ın ''pedofil'' dediği dalgıç, Musk'a dava açtı Tam Boyutta Gör
 

Hatırlanacağı üzere temmuz ayında, Tayland'daki mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörleri filmlere konu olacak bir sürecin ardından kurtarılmıştı. İngiliz dalgıç Vern Unsworth, mağaranın haritasını çıkararak bu mucizevi kurtarma operasyonun bir parçası olmuştu. Kurtarma operasyonu sırasında Elon Musk ve ekibi tarafından geliştirilen mini denizaltı yetkililere teslim edilse de yetkililer denizaltının operasyona uygun olmadığını dile getirmişti. Vern Unsworth ise Elon Musk'ın çabasının ''tamamen bir PR(halkla ilişkiler) çalışması'' olduğunu belirtmiş ve denizaltının operasyonlarda kesinlikle işe yaramayacağını ifade etmişti.


Özür dilemişti 

İngiliz dalgıcın açıklamalarının ardından Twitter'dan paylaşımda bulunan Elon Musk, denizaltının kullanışlı olduğunu ileri sürerken İngiliz dalgıç için ''pedofili'' suçlamasında bulunmuştu. Takipçilerinden gelen tepkilerin ardından Musk önce tweet'i silmiş daha sonrasında ise tweet'i bir anlık sinirle attığını dile getirip dalgıçtan özür dilemişti. 


Bu noktadan itibaren konu tamamen kapanmış gibi görünse de bu ayın başında mesele yeniden gündeme geldi. ABD'li yayın kuruluşu BuzzFeed'den editör Ryan Mac konuyla ilgili olarak Elon Musk ile mail aracılığıyla görüşmüş ve Musk'ın iddialarını Twitter hesabından paylaşmıştı. Söz konusu maillerde Musk; İngiliz dalgıcın ''12 yaşındaki çocuk gelin için'' Tayland'a gittiğini ileri sürmüş ve ''Umarım bana dava açar.'' ifadesini kullanmıştı. 


''İftiralarından ötürü hesap vermeli'' 

Bugün ortaya çıkan haberlere göre Musk'ın dileği gerçekleşmiş durumda. Vern Unsworth'un avukatı L. Lin Wood, konuyla ilgili olarak ABD'deki bir yerel mahkemede Elon Musk'a karşı dava açtıklarını dile getirdi. "Musk'un nüfuzu ve zenginliği yalanlarını gerçeğe dönüştüremez.'' diyen Wood, Musk'ın ''iğrenç suçlamalarından ötürü mahkemede hesap vermesi gerektiğini'' vurguladı. 


Musk pedofili ve çocuk tecavüzcüsü suçlamalarının iftira niteliğinde olduğunu belirten avukat, bu iftiralar nedeniyle İngiliz dalgıcın itibarının lekelendiğini belirtirken 75 bin dolarlık tazminat talebinde bulundu. Tazminata ek olarak Musk'ın suçlamalarının medyada ve internette daha fazla yayılmaması için mahkemeden ihtiyati tedbir kararı da talep edildi. Vern Unsworth konuyla ilgili olarak kısa bir süre içinde İngiltere'de de dava açmayı planlıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim