Anlık Bildirim

Elon Musk'ın ''pedofili'' suçlamasında bulunduğu dalgıç, Musk'a dava açmaya hazırlanıyor

Geçtiğimiz haftalarda dünya gündemine oturan Tayland'daki kurtarma operasyonu başarıyla tamamlansa da Elon Musk ve bir İngiliz dalgıç arasındaki tartışmalar giderek şiddetleniyor.

Elon Musk'ın ''pedofili'' suçlamasında bulunduğu dalgıç, Musk'a dava açmaya hazırlanıyor Tam Boyutta Gör
 

Tayland'da bir mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerinin hikayesi, yaklaşık 10 gün önce gerçekleştirilen kurtarma operasyonlarıyla birlikte mutlu sonla tamamlanmıştı. Kurtarıldıktan sonra hastaneye sevk edilen ve bir süre gözlem altında tutulacağı belirtilen çocuklar, geçtiğimiz günlerde ilk kez aileleriyle de görüşmüştü. Mucizevi kurtuluş hikayesi artık filmlere konu olmaya hazırlanırken Elon Musk ve kurtarma operasyonlarında görev yapan bir İngiliz dalgıç arasındaki sözlü tartışmalar hakaret boyutuna ulaştı.


Tayland'daki çalışmalara destek olmuştu 

Hatırlanacağı üzere Twitter'daki bir takipçisinin Elon Musk'a Tayland'daki olaylardan bahsetmesi üzerine Musk; SpaceX ve The Boring Company mühendislerinden oluşan bir ekibi Tayland'a göndermişti. Daha sonra çocukların bir an önce mağaradan çıkarılması için araç geliştirmeye çalışan Musk ve ekibi mini denizaltı üretmiş ve yetkililere teslim etmişti. Denizaltıyı teslim aldıktan sonra konuşan kurtarma operasyonu komutanı Narongsak Osotthanakorn ise denizaltıyı kurtarma operasyonunda kullanamayacaklarını belirtmiş ancak yine de Musk'a çalışmalarından ötürü teşekkür etmişti. 


Buraya kadar Elon Musk'ın davranışları kamuoyunun takdirini toplasa da operasyonlarda görev alan İngiliz dalgıç Vern Unsworth, operasyonlardan kısa bir süre sonra CNN'e verdiği demeçte Elon Musk'ın çabasının ''tamamen bir PR(halkla ilişkiler) çalışması'' olduğunu belirtmiş ve denizaltının operasyonlarda kesinlikle işe yaramayacağını dile getirmişti. 


Pedofili suçlaması 

Vern Unsworth'un bu açıklamalarından sonra Twitter'dan konuyla ilgili paylaşımlar yapan Musk ise ilk önce söz konusu denizaltı ile mağaraya girip denizaltının kullanılabilir olduğuna dair bir video çekeceklerini belirtirken sonrasında İngiliz dalgıca ''pedofil'' dedi. Musk gelen tepkilerin ardından kısa bir süre içinde attığı tweet'i silse de bu çabası yeterli olmadı zira hem binlerce Twitter kullanıcısı bu tweet'i görmüş hem de tweet basında geniş yankı bulmuştu.


Yedi yıldır yılın büyük bir kısmını Tayland'ın Chiang Rai bölgesinde geçiren İngiliz dalgıç, Musk'ın pedofili suçlaması hakkında soru sorulduğunda tweet'i okumadığını sadece internette yazılanları gördüğünü açıkladı. ''Günün sonunda 12 genç çocuğu kurtarmak için buradaydık'' diyen Unsworth, hiçbir gerekçe göstermeden kendisine pedofil diyen Elon Musk hakkında, İngiltere'ye döndüğünde yasal girişimlerde bulunacağını ekledi. 


Tesla hisseleri zarar gördü 

Elon Musk'ın sildiği tweet'in ardından ne Elon Musk ne de sözcüleri konuyla ilgili yeni bir açıklama yapmış değil ancak görünen o ki atılan tweet'ler, herhangi bir gerekçe göstermeden dalgıcı pedofil olduğu yönünde suçlayan Musk'ın başını ağrıtabilir. Nitekim Tesla'nın dün yaşadığı hisse değerindeki düşüşün de Musk'ın bu saldırgan tutumundan kaynaklandığı düşünülüyor. Saatler içinde hisseleri yaklaşık yüzde 3.5 değer kaybeden Tesla'nın piyasa değeri de 2 milyar dolar azaldı.


Öte yandan Chiang Rai bölgesindeki bir polis memuruyla iletişime geçen Reuters, 7 yıldır bölgede yaşayan dalgıç hakkında polis birimlerine bugüne kadar herhangi bir suçlama ya da şikayetin yapılmadığını belirtiyor. Bu da Elon Musk'ın gerekçesiz bir şekilde yaptığı suçlamasının gerçek dışı olabileceğini gösteriyor. İlerleyen günlerde Musk veya Unsworth'un yapacağı açıklamalarla tartışmanın yargı organlarına taşınıp taşınmayacağı netlik kazanacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim