Anlık Bildirim

Erdoğan'ın boykot açıklamasının ardından Vestel hisseleri uçuşa geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iPhone'a yönelik boykot açıklaması ve Vestel'i işaret etmesinin ardından Vestel'in hisseleri gün içinde yüzde 8.5 civarında değer kazandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile Vestel'in hisse değerinde ciddi bir artış meydana geldi. ''Onların iPhone'u varsa öbür tarafın da Samsung'u var. Kendi ülkemizde Venüs Vestel var.'' ifadesini kullanan Erdoğan, ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulanacağını da dile getirdi. Erdoğan'ın, Apple'a alternatif olarak Vestel'i işaret etmesi şirketin hisse değerinin 9 TL'yi aşmasını sağladı.

9 TL değerini aştı 

Bugün borsaların açılmasıyla birlikte 8.69 TL'den işlem görmeye başlayan Vestel Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş. hisseleri, Erdoğan boykot açıklamasını yaparken 8.54 TL değerindeydi. Açıklamanın ardından şirket hisseleri hızla değer kazanmaya başladı. Gün içinde yüzde 8.5 civarında değer kazanan hisseler 9 TL değerinin üzerine çıktı. Hisse değerindeki bu artışla birlikte Vestel'in piyasa değeri 2.8 milyar TL'yi aştı.
Erdoğan'ın iPhone'a alternatif olarak gösterdiği Vestel'in Venus serisinden; Venus 5000 geçtiğimiz yıl aylık ortalama 9500 satış adedine ulaşırken Venus V3 5580 modeli ise aylık ortalama 17 bin adet satmıştı. Aynı süreçte Apple tarafında ise iPhone 6(32 GB) 75 bin adet, iPhone 7(32 GB) 47 bin adet, iPhone 6s (32 GB)  37 bin adet aylık ortalama satış rakamına ulaşmıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11787 kez okundu.
44 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, vestel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim