Anlık Bildirim

Ethereum tabanlı dijital kedi yetiştirme oyunu: CryptoKitties

Dünyanın ilk kripto oyunlarından olan CryptoKitties'e ilgi yoğun. Dijital ortamda kedi yetiştirme üzerine kurulu oyunda şimdiden 1.3 milyon dolarlık Ether harcandı.
Ethereum tabanlı dijital kedi yetiştirme oyunu: CryptoKitties
 
Blockchain tabanlı kripto para birimlerini henüz günlük hayatta istediğimiz her yerde kullanamıyoruz ancak geliştiriciler her geçen gün kripto paraların kullanılacağı yeni bir platform oluşturuyor. San Francisco merkezli oyun stüdyosu AxiomZen ise kripto para birimlerinin en ilginç kullanım alanlarından birini oluşturdu. Ethereum Blockchain'i üzerine kurulu dünyanın ilk kripto oyunlarından olan CryptoKitties'i geliştiren AxiomZen, oyuncuların dijital ortamda kedi yetiştirmesine izin veriyor. Oyun içi alışverişlerde ise oyuncular Ether ile ödeme yapıyor.

Satışlar Ether ile Yapılıyor 

Oyuncuların Ethereum hesaplarını(cüzdanlarını) bağlayarak giriş yapabildiği CryptoKitties oyununda oyuncular genellikle Mozilla Firefox ve Chrome tarayıcılarının masaüstü sürümünde eklenti olarak sunulan Ethereum cüzdanı MateMask'i kullanıyor. Oyuna yavru kedi satın alarak başlayan oyuncular oyunun sunduğu veya diğer oyuncuların sattığı yavru kedileri alabiliyor. Oyunda şu an en ucuz yavru kedi için 0.03 Ether yani yaklaşık 12 dolarlık ödeme yapmak gerekiyor. Oyuncuların sattığı dijital kedilerin fiyatı; kedinin yaşına, cinsiyetine veya fiziksel görünüşe bağlı olarak değişebiliyor. Herhangi bir üst fiyat sınırı olmayan oyunda oyuncular dijital kediler için astronomik meblağlar(oyunda şu an en pahalı kedi 43.000 Ether karşılığında yani yaklaşık 20 milyon dolara satın alınabiliyor) talep edebiliyor.
Tabi uzaktan bakıldığında kripto para çılgınlığını farklı bir boyuta taşıdığı görünebilen CryptoKitties isimli oyunu oynayan çok sayıda oyuncu olmadığını düşünebilirsiniz ancak şu sıralar Ethereum ağındaki işlemlerin yüzde 15'i, CryptoKitties üzerinde gerçekleşiyor. Yani dijital ortamda kedi yetiştiren oyuncu ve oyundaki alım/satım işlemlerinin sayısı azımsanamayacak kadar fazla. 28 Kasım tarihinde Etheruem ağındaki yerini alan ve oyunculara sunulan CryptoKitties'te insanlar bugüne kadar toplamda 1.3 milyon dolar değerinde Ether harcamış durumda.
Ethereum tabanlı dijital kedi yetiştirme oyunu: CryptoKitties
 
İlk etapta 100 adet yavru kedi ile piyasaya sürülen CryptoKittes, Blockchain teknolojisinden temel aldığı için merkezi bir yapıya sahip değil. Oyunda düzenli olarak 15 dakikada bir ''Gen 0'' isimli yavru kediler üretiliyor ve bu yavru kedilerin fiyatı oyunda satılan son 5 yavru kedinin satış fiyatının ortalaması alınarak belirleniyor. Kediler yetişkin hale geldiğinde(Bir hafta kadar sürebiliyor.) iki yetişkin kedinin çiftleştirilmesiyle oyuncular yeni dijital kedi yavruları üretebiliyor. Gen 0 isimli kedilerin satış bedelini alan AxiomZen oyuncuların sattıkları bütün kedi satışlarından da yüzde 3.75 oranında komisyon alıyor.

Oyun Dünyasında İlk Örneklerden 

Kripto paraların oyun dünyasında kullanımının ilk örneklerinden birini oluşturan CryptoKitties, devlet kurumlarından finans kuruluşlarına kadar pek çok alanda test edilen Blockchain teknolojisinin de çok farklı alanlarda kullanılabileceğine işaret ediyor. Günümüzde kripto paraları ve Blockchain teknolojisini oyun dünyasına entegre etmeyi amaçlayan pek çok girişim var ve yıllar sonra belki de bu basit kedi yetiştirme oyunu bu girişimlerin öncüsü olarak değerlendirilebilir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim