Anlık Bildirim

Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin'den ekosistemi geliştirecek çözüm

Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin, Ethereum tabanlı projelerin desteklenmesi için Ethereum Topluluk Fonu isimli bir oluşumda yer alacağını açıkladı.
Ether, Bitcoin'in ardından piyasa değeri en yüksek ikinci kripto para olsa da Ether'in de yer aldığı Ethereum ekosistemi, yeni projelerin geliştirilmesine izin veren yapısı ile geliştiriciler tarafından en çok tercih edilen Blockchain ağını oluşturuyor.. 2017'de gerçekleştirilen ve toplam 4 milyar dolar toplanan ICO'ların çok büyük bir kısmının Ethereum Blockchaini'nde gerçekleştirilmiş olması da bu durumun somut örneği. Tabi bununla birlikte bu ekosistem içerisinde yetişen çok sayıda projeden hangilerinin gelecek vadettiğini ve desteklenmeye değer olduğunu belirlemek pek mümkün değil. Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin'in de yer alacağı yeni oluşum ise bu sorunu çözmeyi ve Ethereum tabanlı projeleri desteklemeyi hedefliyor.


Ethereum Topluluk Fonu 

Ethereum Topluluk Fonu(ECF) olarak adlandırılan yeni oluşumla ilgili ilk bilgileri geçtiğimiz yıl yaz aylarında ICO sürecini tamamlayan ve şu sıralar 2 milyar dolara yakın piyasa değeriyle Ethereum tabanlı başarılı projeler arasında yer alan OmiseGO'nun kurucusu ve CEO'su olan Jun Hasegawa paylaştı. ECF'nin amacını ekiplerin ve fikirlerin, Ethereum ekosisteminde gelişmesi ve ekosistemin işleyen parçaları haline gelebilmesi olduğunu açıklayan Hasegawa, ECF ekibi olarak hibe programı ile açık kaynak altyapısının, araçların ve uygulamaların geliştirilmesi için kalıcı maddi destek sağlanacağını vurguladı.


Hem Ethereum ekosisteminin hem de Ethereum tabanlı projelerin gelişmesi için oldukça önemli olan ECF ile ilgili en dikkat çekici nokta ise ekipte yer alan isimler. Jun Hasegawa'nın açıklamasına göre Ethereum tabanlı başarılı projelerden OmiseGo, Cosmos, Golem, Maker, Global Brain Blockchain Labs ve Raiden ECF'nin kurucuları arasında yer alıyor. Bu projelerin başındaki isimleri Twitter hesabından etiketleyerek ''Sizlerle çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.'' diyen Hasegawa, oluşuma danışmanlık yapacak isimlerin başında ise Vitalik Buterin'in olacağını duyurdu. Danışman listesinde ayrıca Ethereum Vakfı İcra Direktörü Ayako Miyaguchi ve OmiseGO Genel Müdürü Vansa Chatikavanij de yer alıyor.


Jun Hasegawa'nın açıklamalarının ardından konuyla ilgili CoinDesk'e mail gönderen Vitalik Buterin de Hasegawa'nın açıklamarını doğruladı ve ECF'ye danışmanlık yapacağını kaydetti. "Ethereum son birkaç yıl içinde beklentilerimin ötesine geçti ancak iş henüz bitmedi." diyen Buterin; projelere, heyecan uyandırdığı ölçüde değer sunmanın 2018'deki esas hedefleri olduğunu belirtirken ECF gibi ekosistemi geliştirmeye yönelik çabalar ile bu hedeflere ulaşabileceklerini ifade etti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim