Anlık Bildirim

Etrafa saçılan nesneleri toplayan robot

Japon robot üreticisi Preferred Networks tarafından geliştirilen robot odadaki eşyalarıbaşarılı bir şekilde toplayıp ait olduğu yere bırakabiliyor.

Etrafa saçılan nesneleri toplayan robot Tam Boyutta Gör
 

Özellikle küçük çocukların yaşadığı ortamlar çok kısa bir süre içinde dağınık hale gelebiliyor. Etrafa saçılmış oyuncakların, kalemlerin veya kıyafetlerin toplanması zahmetli bir iş olmasa da ebeveynler bu işi çocuklara yaptırmakta güçlük çekiyor. Japon robot üreticisi Preferred Networks tarafından geliştirilen yeni robot ise bu işi, biraz yavaş da olsa, başarılı bir şekilde tamamlayabilir.


Nesneleri tanıyıp uygun yerlere yerleştiriyor 

Geçtiğimiz günlerde Japonya'da gerçekleştirilen CEATEC 2018 etkinliğinde sergilenen robotlar farklı nesnelerin etrafa saçıldığı bir ortama girdiğinde sahip olduğu kamera ve derin öğrenme yazılımı sayesinde ilk olarak etraftaki nesneleri tanımlamaya başlıyor. Sonrasında ise bu nesnelerin ait olduğu yerleri(dolap, oyuncak kutusu, çöp kovası gibi) arıyor. Tamamen otonom olarak hareket eden robotlara, nesnelerin ait olduğu yer bilgisi önceden kullanıcı tarafından da verilebiliyor.


Tanıtım videosundan da görüleceği üzere robotlar farklı nesneleri kavrama ve uygun yerlere taşıma konusunda son derece becerikliler ancak videonun 20 kat hızlandırılmış olduğunu belirtmekte fayda var. Yani şu an için bu robotlar temizlik anında muhtemelen evdeki çocuklardan daha yavaş hareket edecek. Bu da robotların mevcut yapısıyla pek de kullanışlı olmadığını gösteriyor. Yine de nesne tanıma, kavrama ve uygun noktaları belirleme yenetekleri yüksek hareket hızıyla kavuştuğunda robotlar ev temizliğinde ciddi bir yardımcı olabilir. 



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim