Anlık Bildirim

Facebook'un değer kaybı tarihe geçti: ABD borsalarında bir ilk

Çarşamba gününü 629 milyar dolarlık piyasa değeri ile kapatan Facebook'un piyasa değeri bugün borsaların kapanış anında 510 milyar dolardı. Bir günde yaşanan bu düşüş ABD'de tarihe geçti.

Facebook'un değer kaybı tarihe geçti: ABD borsalarında bir ilk Tam Boyutta Gör
 

Çarşamba günü Facebook'un ikinci çeyreğe ait mali sonuçları ve üçüncü çeyreğe yönelik beklentilerini açıklamasının ardından Facebook yatırımcıları hisselerini satmaya başlamış ve şirket hisseleri yüzde 25 değer kaybetmişti. Facebook'un açıklaması borsaların kapanış saatinden sonra geldiği için şirket çarşamba gününü 629 milyar dolarlık piyasa değeriyle kapatmıştı ancak ertesi gün borsaların açılmasıyla birlikte net kayıp belli oldu. 165 dolara kadar düşen Facebook hisseleri 172 dolardan işlem görmeye başlasa da şirketin piyasa değeri 510 milyar dolara gerilemişti. 


Rekor değer kaybı 

Böylece resmi rakamlara göre piyasa değeri bir günde 119 milyar dolar azalan Facebook, bu düşüşle birlikte ABD borsalarında bir ilke imza attı. Daha önce pek çok şirket bir günde onlarca milyar dolar kayıpla karşılaşsa da hiçbiri 100 milyar dolarlık kayba uğramamıştı. Böylece Facebook bir günde en fazla değer kaybeden şirket olduğu gibi 100 milyar dolar sınırını aşan ilk şirket olarak da olumsuz bir unvanı kazanmış oldu.


*ABD borsalarında bugüne kadar yaşanan en büyük düşüşler 

Facebook'un değer kaybına en çok yaklaşan diğer şirketlerin başında Intel ve Microsoft geliyor. Her iki şirket de Dot-Com balonunun patladığı 2000 yılında ciddi kayıplarla karşılaşmıştı. 200 yılının Eylül ayında Intel'in piyasa değeri bir günde 90.4 milyar dolar azalırken 2000'in ilk aylarında Microsoft'un piyasa değeri bir gün içinde 80 milyar dolar gerilemişti.


2013 yılının başında iPhone 5 satışlarına bağlı olarak değer kaybeden Apple, bir günde 59.6 milyar dolar kaybetmiş ve dünyanın en değerli halka açık şirketi unvanını Exxon Mobil'e kaptırmıştı. Günümüze en yakın tarihli değer kayıplarından biri ise Google'ın çatı şirketi Alphabet'e ait. 2017 yılının son çeyreğine ait olumsuz sonuçları açıklamasının ardından bu yılın başında Alphabet'in piyasa değeri bir günde 41 milyar dolar düşmüştü.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim