Anlık Bildirim

FedEx, Blockchain'e güveniyor

ABD menşeli kargo şirketi olan FedEx, Blockchain teknolojisine büyük ilgi duyuyor. Şirketin CEO’su ve CIO’su Consensus 2018’de şirket adına açıklamalarda bulundu.
FedEx CEO’su Frederick Smith ve CIO’su Robert Carter, Consersum 2018’de söz hakkı aldı. Konuşmalarında ortak olarak Blockchain teknolojisinin şirkete değer katacağını vurgulayan üst düzey yöneticilerden Carter, bu teknolojinin sektör için devrim niteliğinde olduğunu belirtti. Smith, FedEx şirketinin dağınık defter teknolojilerine yatırım yapacağını ve Blockchain’in kargo sektöründe büyük bir yenilik olacağını söyledi. 
Uluslararası para gönderim işlemlerinde sürecin çoğunlukla karışık bir vaziyet aldığını belirten Smith, bunun nedeninin, taraflardaki verilerin uyumsuzluğu olduğunu belirtti. Smith, Blockchain’in asıl devrim yarattığı noktanın, bilginin tüm paydaşlara açık şekilde ilk defa paylaşılması olduğunu söyledi. 
Şu anda sistemin açıklarının olduğunu ve kötü niyetli kişilerin bunu kolaylıkla kullanabileceğini vurgulayan Smith; Bitcoin ve Blockchain’e güvenlik yönünden getirilen eleştirilere katılamadığını da ekledi.

Bir süre önce, haberlerde, FedEx’in, Blockchain kullanımını teşvik edip bu teknoloji hakkında araştırmalar yapan ve kargo ve diğer gönderim sektörlerindeki şirketlerin tarafından oluşturulan Blockchain in Transport Alliance (BiTA)’ın bir üyesi olduğu belirtilmişti
2017 yılının ekim ayında da şirket, Kanada merkezli Blockchain Araştırma Enstitüsü'ne üye olmuştu. Burada yapılan araştırmalara da destek veren FedEx, bu yeni teknolojiye oldukça ilgili gözüküyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim