Anlık Bildirim

Forbes dünyanın en zenginlerini açıkladı: Jeff Bezos ilk sırada

Forbes dergisi geleneksel ''Dünyanın Zenginleri'' listesini yayınladı. Türkiye'den 40 ismin yer aldığı listede Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos 112 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada.

Forbes dünyanın en zenginlerini açıkladı: Jeff Bezos ilk sırada Tam Boyutta Gör
 

İş dünyasının önde gelen yayın organlarından Forbes, her yıl paylaştığı milyarderler listesinin otuz ikincisini paylaştı. ''Dünyanın Milyarderleri'' başlıklı listede, serveti 1 milyar dolar ve üzerinde olan isimler yer alırken bu yıl toplam 2.208 kişinin listede yer almasıyla birlikte 32 yıllık liste tarihinde rekor milyarder sayısına ulaşıldı. ABD'nin 585 milyarderle başı çektiği listeye Çin'den 373, Hindistan'dan 119 kişi ismini yazdırmayı başardı. Türkiye'den ise bu yıl 40 isim milyarder olarak listede yer aldı.


Bill Gates birinciliği kaptırdı

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında servetini 90.9 milyar dolara yükselterek dünyanın en zengin insanı haline gelen Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, yarım yıl gibi kısa bir sürede servetini 21 milyar dolar artırarak 112 milyar dolarlık servetiyle listede ilk sırada yer aldı. Beş yıldır listenin ilk sırasında yer alam Bill Gates 90 milyar dolarlık servetiyle bu yıl ikinci sırada yer alırken Warren Buffet(Berkshire Hathaway) 84 milyar dolarla üçüncü, Bernard Arnault(LVMH) 72 milyar dolarla dördüncü ve Mark Zuckerberg 71 milyar dolarla beşinci sırada yer aldı.


Türkiye'den ise 442 sırada yer alan Murat Ülker 4.8 milyar dolarlık servetiyle ülkemizdeki en zengin kişi olarak listede yer alırken Murat Ülker'i; sırasıyla Erman Ilıcak(4 milyar dolar) ve Hüseyin Özyeğin(2.9 milyar dolar) takip etti. Geçtiğimiz yıl Türkiye'den 31 kişinin yer aldığı listede bu kez Türkiye'den 40 isim bulunurken Türk milyarderlerin toplam serveti geçen yıla göre 20.2 milyar dolarlık artış gösterdi.


Forbes'un açıklamasına göre listede belirtilen değerler 9 Şubat 2019 tarihindeki hisse senedi değerleri ve döviz kurları hesaplanarak oluşturuldu. Listedeki değerlerin haftalar hatta günler içinde artış gösterebileceği gibi düşebileceğini de belirten Forbes, milyarderlerin toplam servetinin geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 18 artarak 9.1 trilyon dolara ulaştığını kaydetti. Derginin verdiği rakamlara göre listedeki ilk 20 kişinin toplam serveti 1.2 trilyon dolar ve bu kişiler listenin yüzde 1'inden az bir kısmını oluştursa da dünyadaki bütün milyarderlerin toplam servetinin yüzde 13'üne sahip.


İlk kez iki Çin'den iki kişinin ilk 20'ye girmeye başardığı listede Tencent'in İcra Kurulu Başkanı Ma Huateng, en büyük çıkışı yakalayan isimlerin başında geliyor. 45.3 milyar dolarlık servetiyle listenin 17. sırasında yer alan Huateng yakaladığı bu çıkışı şüphesiz Tencent'e borçlu. Geçtiğimiz yıl kasım ayında piyasa değeri olarak Facebook'u geride bırakan ve 500 milyar doların üstünde piyasa değerine ulaşan Tencent'in mesajlaşma uygulaması WeChat de geçtiğimiz günlerde 1 milyar aylık aktif kullanıcıya ulaştığını duyurmuştu. Tencent ayrıca Tesla, Snap ve Spotify'ın da hissedarı konumunda.


Ripple CEO'su da listede 

Listede kripto para dünyasından ise sadece bir isim bulunuyor. Ripple CEO'su Chris Larsen 4.6 milyar dolarlık servetiyle 446. sırada yer aldı. Ocak ayında Ripple'ın yüksek değeri ile serveti çok daha fazla olan Larsen, Ripple'daki değer kaybı nedeniyle servetinin büyük bir kısmını kaybetmiş durumda. Tabi listede kripto para dünyasından çok daha fazla kişinin yer alması bekleniyordu ancak Forbes; tam olarak kim olduğu ve servetinin nereden geldiği yeterince açık olmayan kişilerin listeye eklenmediğini ve Suudi Arabistan'daki bazı petrol zenginleri de dahil olmak üzere binlerce kişinin bu nedenle listeye alınmamış olabileceğini belirtiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3703 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Jeff Bezos, bill gates ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim