Anlık Bildirim

Ford çalışanları dış iskelet kullanmaya başladı

Ford'un geçen yıldan beri test ettiği dış iskelet uygulaması artık dünya çapında 15 farklı üretim tesisinde devreye giriyor. Çalışanlar dış iskelet sayesinde daha az yorgunluk ve stres hissedecek.

Ford çalışanları dış iskelet kullanmaya başladı Tam Boyutta Gör
 

Dış iskeletler genellikle yürüme güçlüğü çeken bireylerin yürümelerine yardımcı olmak veya askerlerin hareket kabiliyetini artırmak üzere geliştirilse de son dönemde bazı şirketler, çalışanları için yeni dış iskelet modellerini test ediyor. ABD'nin önde gelen otomobil üreticilerinden Ford da bu şirketlerden biri. Geçtiğimiz yıl iki tesiste EksoVest isimli dış iskeleti test etmeye başlayan Ford artık 7 farklı ülkedeki 15 üretim tesisindeki çalışanların EksoVest'i kullanacağını duyurdu.


Ağırlık kaldırmada destek sağlayacak 

Çalışanların vücudunun üst kısmını kavrayan EksoVest, 1.52 metre uzunluğunda ve 1.93 metre genişliğinde. Kullanıcının her bir koluna 2.26 kg ila 6.9 kg arasında destek sağlayan EksoVest böylece kullanıcıların sürekli olarak tekrarladığı ağırlık kaldırma görevlerini daha kolay bir hale getiriyor. Daha önce gördüğümüz bazı dış iskeletlerdekinin aksine herhangi bir motor barındırmayan EksoVest, sadece yay desteğini kullanıyor.


 Ağırlık kaldırma temelli hareketlerin sıkça tekrarlanması sonucunda yorgunluk ve iş kazalarının meydana gelebildiğini belirten Ford, EksoVest ile çalışanların işlerinin kolaylaşacağını ve iş stresinin de azalacağını vurguluyor. Giyilebilir robotik ekipmanlar tasarlayan Ekso Bionics şirketi tarafından geliştirilen EksoVest'in ilerleyen dönemlerde Ford'un diğer üretim tesislerinde de kullanılması bekleniyor. 



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim