Anlık Bildirim

Google Bilim Fuarı 2016'da ödül alarak göğsümüzü kabartan iki Türk öğrenci: İlayda Sırbaş ve Ezgi Tezer

13-18 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik düzenlenen Google Bilim Fuarı'nda "Topluluk Etki Ödülü"nü, depreme karşı binaların direncini arttıran yaratıcı projeleriyle iki Türk öğrenci kazandı.
Google’ın gençleri araştırmaya ve bilime teşvik ederek yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini sağladığı dünyaca ünlü Bilim Fuarı’nın bu yılki kazananları arasında başarılarıyla göğsümüzü kabartan iki Türk öğrenci bulunuyor.
15 yaşlarındaki İlayda Sırbaş ve Ezgi Tezer, "Güçlendirilmiş Beton Binaların Patlama ve Darbeye Karşı Direncini Artıracak Yeni ve Doğa Dostu Bir Yöntem" ismini verdikleri projeleriyle "Topluluk Etki Ödülü"nü (Community Impact Award) alarak büyük bir başarıya imza attılar.

Alüminyum kutularla depreme karşı direnç sağlanıyor

Harici duvarların içine enerji emme özellikleri nedeniyle alüminyum içecek kutuları yerleştirerek binaların darbelere karşı dirençlerini arttıran iki Türk genç, böylelikle patlamalara ve ülkemizdeki deprem gerçeğine karşı sıra dışı bir çözüm üretiyorlar.
Bu sene ilk defa dahil edilen bir kategori olan ve dünyada beş kıtayı temsilen birer projenin seçildiği organizasyonda Türkiye’nin seçilmesinden dolayı gurur duyduklarını ifade eden Tezer ve Sırbaş’ın projelerine buradan ulaşabilir, etkinliğin tekrarını ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. Söylemeden geçmeyelim: Google Bilim Fuarı 2016’nın "Grand Prize Winner" ödülünü "Kuraklığa Karşı Savaşta Meyvelerden Yararlanma" adlı projesiyle 16 yaşındaki Güney Afrikalı Kiara Nirghin kazandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5082 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
proje, ödül ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim