Anlık Bildirim

Google çalışanlarından şirkete sitem dolu mektup: Pentagon'la çalışmayı sonlandırın

Google'ın, drone görüntülerinin analiz edilmesi için ABD Savunma Bakanlığı'na yardım edeceğini açıklamasının ardından binlerce Google çalışanı şirketin bu kararını sert bir dille eleştirdi.

Google çalışanlarından şirkete sitem dolu mektup: Pentagon'la çalışmayı sonlandırın Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz ayın başında Google'ın, drone'lardan elde edilen görüntülerin analiz edilmesi için ABD Savunma Bakanlığı ile iş birliği yaptığı ortaya çıkmıştı. İş birliği kapsamında sınıflandırılmamış verilerdeki nesnelerin tanımlanmasına yardımcı olan TensorFlow API'leri bakanlığa sunulmuştu. Böylece drone'ların tanımlanmasının ve takibinin daha kolay bir hal alması amaçlanıyordu. Öte yandan Google'ın, Savunma Bakanlığı'nın drone araştırma girişimi olan Project Maven'a de katkı sağlayacağı belirtiliyordu.


Çalışanlar tepkili 

Şirket içi yazışmalarla ortaya çıkan bu iddialara Google tarafından doğrulanırken başta Google çalışanları olmak üzere çok sayıda kişi Google'ın bu hamlesinin etik olmadığını dile getirmişti. Google'ın ''otonom drone saldırılarının önünü açtığı'' ileri sürülürken Google söz konusu teknolojilerin sadece takip amaçlı kullanılacağını asla saldırgan bir kullanıma olanak sağlamayacaklarını dile getirmişti. Görünen o ki şirketin bu açıklaması çalışanları tatmin etmemiş zira binlerce Google çalışanı, Pentagon'la olan iş birliğinin sonlandırılması için şirkete mektup yazdı.


Google'da çalışan 3 bin 100'den kişinin imzasını taşıyan mektup ile çalışanlar Google'ın, Project Maven'a olan katkısını protesto etti. Google CEO'su Sundar Pichai'yi muhatap alan çalışanlar ''Google'ın savaş işine girmemesi gerektiğine inanıyoruz.'' ifadesiyle mektuba başlarken şirketin Project Maven'daki rolünü bırakmasını istiyor. Buna ek olarak Google'ın hiç bir zaman savaş teknolojisi üretmeyeceği ile ilgili bir program hazırlanması ve uygulanması da çalışanlar tarafından talep ediliyor.


Şirketin itibarını zedeliyor 

''Teknolojilerimizin ahlaki sorumluluğunu üçüncü taraflara yükleyemeyiz.'' diyen çalışanlar Google'ın Pentagon'la olan iş birliğinin şirketin itibarına da gölge düşürdüğünü belirtiyor. Çalışanlar; Google'ın tarihine, şirketin ''Kötü olma'' sloganına ve milyarlarca kullanıcının hayatına olan etkilerine dikkat çekerek Google'ın aldığı kararı yeniden gözden geçirmesi gerektiğine inanıyor. Henüz konuyla ilgili açıklama yapmayan şirketin mektuba nasıl cevap vereceği ise merak konusu.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim