Anlık Bildirim

Google'ın bulut servisine Blockchain desteği geliyor

Google sunduğu bulut depolama hizmetini rakip şirketlerin bulut servislerinin önüne taşımak için Blockchain teknolojisine yoğunlaşmış durumda. Şirket ağdaki işlem hızını ve güvenliğini artıracak.
Dijital kayıtları ve işlemleri; tek, merkezi bir veri tabanında takip etmek yerine bu kayıtların çok sayıda bilgisayarda aynı anda tutulmasına ve takip edilmesine olanak sağlayan Blockchain teknolojisi bu özelliği ile ticari hayatı büyük ölçüde değiştirebilecek bir potansiyele sahip. Teknoloji, ev ya da araba gibi satın alma işlemlerini hızlandırabilir, sahteciliğin azalmasını sağlayabilir veya aracı şirketlerin ortadan kalkmasını sağlayabilir. Microsoft, IBM ve Intel gibi teknoloji devlerinin uzun bir süredir çalışmalarını yürüttüğü Blockchain dünyasına şimdi Google da katılmaya hazırlanıyor.

Rakip platformların önüne geçebilir 

Bloomberg'ün raporuna göre Google, bulut depolama hizmetini geliştirmek için Blockchain ve Blockchain ile bağlantılı teknolojileri gündemine almış durumda. Şirketin Blockchain teknolojisini sunduğu hizmetlere nasıl entegre edeceği şu an için net değil ancak ilk etapta bulut depolama servisinde Blockchain teknolojisinin kullanılacağı düşünülüyor. Bulut hizmetine Blockchain desteği sağlayarak müşterilerin, Google sunucularında sakladığı verilerin güvenliğini ve işlemlerin hızını artırmayı planlayan şirket ayrıca rakip bulut platformlarının da önüne geçmeyi planlıyor.
Tabi Blockchain, işlem yükünü hafiflettiği gibi verilerin güvenliğini de artırdığı için şirketlerin gözdesi haline geliyor ancak yine de bu teknolojinin kullanılmasının önünde de aşılması gereken birtakım engeller bulunuyor. Blockchain teknolojisinin potansiyelini tam olarak ortaya çıkarmak için verilerin birbirinden bağımsız bilgisayarlarda kriptografik güvenlik önlemleriyle işlenmesi gerekiyor. Bunun için teknik bilgi gerektiği gibi verilerin üçüncü şahısların ellerine geçmemesini taahhüt edebilecek yasal ve hatta sosyal engellerin de aşılması gerekiyor. 
Tabi tüm bu engellere karşın Google'ın bu alanda tamamen tecrübesiz olduğunu söylemek yanlış olacaktır. 2016 yılında geliştiricilerin bulut servisinde, Blockchain uygulamalarını denemelerine yönelik bir girişim başlatan şirket o tarihten bu yana Blockchain'e yönelik araştırmalarını sürdürüyor. Google'ın, Blockchain destekli yeni bulut hizmetini ne zaman kullanıma sunacağı bilinmez ancak yaklaşık iki yıldır süren bu araştırmaların geliştirilecek yapıya zemin oluşturması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim