Anlık Bildirim

Google'ın patronu Larry Page'in son girişimi bisikletler için hyperloop

Google'ın kurucusu ve Google'ın çatı şirketi Alphabet'in CEO'su olan Larry Page, yine ilginç bir projenin başında. 45 yaşındaki girişimci bisiklet sürücüleri için hyperloop hattı kurmak istiyor.

Google'ın patronu Larry Page'in son girişimi bisikletler için hyperloop Tam Boyutta Gör
 

Google'ın kurucusu olan ve halihazırda Google'ın çatı şirketi Alphabet'te CEO koltuğunda oturan Larry Page, şüphesiz Google'daki en yetkili isim. Buna karşılık 45 yaşındaki iş adamının adı çok nadiren Google ile birlikte anılıyor. Nitekim Google'a karşı Avrupa'da yürütülen davalarda ve ABD Kongresi'nin Google hakkındaki oturumlarında da Larry Page'in katıldığı pek görülmüş bir durum değil. Bu durumun temel nedeni ise Page'in son yıllarda uçan araba ve zeplin projesi gibi farklı girişimleri yönetiyor oluşu. Page'in son girişimi ise bisiklet sürücüleri için hyperloop benzeri bir araç.


Basınçlı gazla bisikletleri itmeyi planlıyordu 

Bloomberg'ün raporuna göre Larry Page, Heliox isimli bir şirket kurarak bisiklet sürücüleri için hyperloop benzeri bir ulaşım aracı tasarlamaya başladı. 2015 yılında kurulan şirket, bisiklet sürücüleri hava geçirmez bir tüpün içinde seyahat ederken sürücülerin arkasından yüksek basınçlı gaz püskürterek onlara hızlı bir yolculuk imkanı sunmak istiyordu. Kullanılmayan bir hangarda proje için prototipler de tasarlayan şirket Google'ın merkezi ile San Francisco arasında kilometrelerce uzunlukta bir tüp tasarımı da planlamıştı.


Elon Musk'ın hyperloop fikrinin aksine tüpleri yer altına yerleştirmek yerine yerden birkaç metre yükseklikte ulaşım hatlarını kurmak isteyen şirket, bisikletleri itmek için oksijen ve helyumun bir karışımını kullanacaktı. Tabi Heliox'un sunduğu ulaşım çözümü başta pratik görünse de yüksek maliyet, sürücülerin güvenliği ve kullanışlı olmama gibi nedenlerden ötürü proje yarım kaldı. Bloomberg, 2015 yılında kurulan şirketin uzun ömürlü olmadığını ve yakın bir tarihte kapatıldığını belirtiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim