Anlık Bildirim

Görme engelli bireyler için umut verici gelişme!

Yeni geliştirilen beyin implantları sayesinde bazı engel türleri aşılabiliceğe benziyor. Ayrıca yeni implant mevcut çözümlere nazaran daha kalıcı bir sistem vadediyor.
Görme engelli bireyler için umut verici gelişme!
 
Harvard Tıp Fakültesi araştırmacılarının son yaptıkları deney beyne yerleştirilen yeni implantların engelli bireylere çare olabileceğini gösterdi. Şu ana dek kullanılan elektrotların implantasyonu sonucu meydana gelen yara dokusu elektrotun çalışmasını engelliyordu. Son bulunan sistem ise bu yara dokusundan etkilenmiyor ve bu sayede uzun vadeli bir çözüm haline geliyor.

İlk testlerde sonuç olumlu

Araştırmacılar fareler üzerinde yaptıkları denemelerde farenin bıyıklarını hareket ettirebilmesini sağlamışlar. Önümüzdeki ay görme engelli bir maymun üzerinde yapılacak çalışmada ise görme korteksine uygulanacak bobinler sayesinde korteksin uyarımı sağlanmaya çalışılacak. Bunun sonucunda ise bağlanacak bir kameranın sinyallarinin bobinler aracılığıyla beyinsel aktiviteye dönüştürülmesi sağlanarak maymunun yeniden görmesi sağlanmış olacak.

Farklı kullanım alanları olabilir

Bununla birlikte Kaliforniya Üniversitesi’nden Doçent Doktor Todd Coleman çalışmanın ileride başka alanlarda da kullanılabileceğini belirtti. Örneğin sindirim sistemindeki nöronların aktivitesini düzenlemek ve bu sayede gıdanın gerektiği şekilde hareketini sağlama amaçlı kullanım mümkün. Ayrıca yeni implant TSSB (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) hastalığı yaşayan insanlarda  hastalığı kontrol altına alma amaçlı da uygulanabilir. Son olarak yöntem şu an hayvanlar üzerinde test edilmekte dolayısıyla tedavinin insanlarda uygulanmaya başlanması zaman alacağa benziyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim