Anlık Bildirim

Görme engellilere özel yakınlık başlığı

Görme engelliler için yapılan her çalışma çok büyük önem taşıyor ve bu alana önemli bütçeler ayrılması gerekiyor. Bu alanda hazırlanan Proximity Hat, sürece yakınlık sensörlerini dahil ediyor.
Görme engelli kişilerin gündelik yaşama adapte olabilmesi için birçok giyilebilir ürün geliştiriliyor. Bunların en yenisini karşımıza çıkartan Almanya merkezli "Karlsruhe Institute of Technology" araştırmacıları, geliştirdikleri yakınlık başlığıyla büyük bir potansiyel ortaya koyuyor.
Ekip tarafından "Proximity Hat" olarak adlandırılan başlık, görme engelli kişilerin kafasına takılıyor ve bünyesinde yer alan altı adet ultrasonik sensör ile çevresini 360 derece tarıyor. Bu tarama sırasında saniyede 50 ölçüm gerçekleştirebilen başlık, çevredeki objelerin uzaklığını etkili şekilde tespit edebiliyor ve benzerlerinden farklı olarak mesafeyi kişiye uyguladığı "basınç" ile aktarıyor.
Belirlenen objelerin mesafesine göre görme engelli kişinin kafasına basınç uygulayan ve yakınlaşıldığı zaman basıncı arttırarak uzaklaşıldığı zaman azaltan Proximity Hat, bilim insanları tarafından belirtildiği kadarıyla benzerlerinden çok daha yenilikçi bir sistem ve kişilerin duyma ile dokunma hisleri engellemiyor.
Odak noktasında görme engelliler yer alıyor olmasına rağmen tamamem dumanla dolmuş bir oda içerisinde itfaiye görevlilerinin de kullanabileceği belirtilen Proximity Hat, bu kişilere göremedikleri objelere çarpmadan hareket etme şansı tanıyabiliyor. 
Proximity Hat'in testleri ve çalışmaları devam ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim