Anlık Bildirim

Güneş enerjili Solar Impulse 2, Dünya turuna başladı

Güneş enerjili Solar Impulse 2, Dünya turuna başladı
Dünyanın güneş enerjisiyle çalışan ilk uçağı olarak lanse edilen Solar Impulse'in ikinci versiyonu, önemli bir adım atarak uzun zamandır planlanan Dünya etrafındaki turuna başladı.
İlk versiyonuyla iki yıl önce Amerika Birleşik Devletleri'ni baştan başa geçerek dikkatleri üzerine çeken güneş enerjili uçak modeli Solar Impulse, geliştirilen ikinci versiyonuyla biraz gecikmeli de olsa Dünya etrafındaki turunu tamamlamak için bugün sabah saatlerinde Abu Dhabi'den havalandı. Boeing 747'den daha geniş (72 metre) kanat açıklığı bulunmasına rağmen tercih edilen karbon fiber gövde malzemesiyle 2,300 kg ağırlığı bulunan uçak, gücünü dört adet pervaneli elektrik motorunda alırken, bu motorları çalıştırmak için gereken enerjiyi ise gövdesinde yer alan 17000 hücre ile güneşten topluyor. Enerji depolama noktasında toplam ağırlığı 633 kg'ı bulan yüksek yoğunluklu lityum polimer bataryalarından yararlanan Solar Impulse 2, bu sayede de gündüz depoladığı enerji ile gece uçuş yapabiliyor. Dünya turunu pilot Piccard ve Andre Borschberg'in dönüşümlü olarak üstlendiği Solar Impulse 2, herşey yolunda giderse 35 bin kilometrelik yolculuk boyunca Umman, Hindistan, Myanmar, Çin, Amerika Birleşik Devletleri'nden Phoenix ve New York gibi noktalardan yapılacak geçişler ve molalar ile yine Abu Dhabi'de sona erecek.
Solar Impulse 2'nin YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanan Dünya turu macerasını direkt olarak aşağıdan takip edebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim