Anlık Bildirim

Güney Koreli ATM üreticisi Bitcoin desteği sunacak

Dünyanın en büyük ATM üreticilerinden Güney Koreli Hyosung şirketi, ürettiği ATM'ler üzerinden bitcoin alınıp satılabileceğini duyurdu. Şirket sonrasında altcoinler için de destek sunabilir.

Güney Koreli ATM üreticisi Bitcoin desteği sunacak Tam Boyutta Gör
 

Son zamanlarda değer değişimi ile adını sıkça duyar hale geldiğimiz popüler kripto para birimi Bitcoin, cuma günü 8000$ sınırına dayanmıştı. Yatırımcıların olduğu kadar alım/satımla uğraşmayan sıradan kişilerin de ilgisini çeken Bitcoin'in kullanımının yaygınlaşması için Japonya başta olmak üzere pek çok ülkede çalışmalar yapılıyor. Güney Koreli Hyosung şirketi ise Bitcoin'i daha ulaşılabilir ve kullanışlı hale getirebilecek önemli bir adım attı. Dünyanın önde gelen ATM üreticilerinden olan şirket, ürettiği ATM'lerinde Bitcoin alımına ve satımına izin verecek.


Dünya Genelinde 500.000 ATM 

Güney Kore'nin en büyük şirketlerinden biri olan ve 25.000'in üzerinde çalışana sahip olan Hyosung için ATM üretimi şirket operasyonlarının küçük bir kısmını oluşturuyor. Buna karşılık dünya çapında yaklaşık 500.000 adet faal olarak kullanılan ATM'ye sahip olan şirket, geçtiğimiz yıldan beri Türkiye'de de Protem şirketi ile birlikte operasyonlarını yürütüyor. Hyosung'un açıklamasına göre şirket ATM'ler üzerinden Bitcoin alım ve satımına imkan tanımak için ABD'li fintech şirketi Just Cash ile birlikte çalışacak. 


ATM'lerin nasıl Bitcoin ticaretine uyumlu hale getirileceği ile ilgili henüz şirket tarafından yapılan net bir açıklama yok ancak ATM'lere yönelik bir güncelleme ile Bitcoin işlemlerinin yapılabilir hale geleceği düşünülüyor. ATM'ler hazır hale geldikten sonra kullanıcılar, ATM'ye entegre edilen QR kodu üzerinden Bitcoin cüzdanlarına Bitcoin gönderebilecek ve cüzdanlarındaki Bitcoin'leri nakit paraya çevirebilecek. Ayrıca Hyosung'un Bitcoin işlemlerine izin verip bu işlemleri ATM'lerinde yaygın hale getirdikten sonra Ethereum başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin de ATM'lerde kullanımına olanak sağlaması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim