Anlık Bildirim

Güneydoğu’da kaçak elektrik ile Bitcoin madenciliği yapılıyor

Güneydoğu bölgesinde tarımsal sulama teşviklerinden yararlanarak kaçak elektrik ile Bitcoin madenciliği yapan Bitcoin çiftlikleri yakalandı. Kaçak elektriğin takibinin sağlanması için çalışılıyor.

Güneydoğu’da kaçak elektrik ile Bitcoin madenciliği yapılıyor Tam Boyutta Gör

Bitcoin ile kısa yoldan para kazanma hırsı insanların gözünü kararttı. Elektrik tüketim ücretinden tasarruf sağlamak adına türlü türlü yöntemlere başvuruluyor. Örneğin Amerika’da Tesla araçlar için ücretsiz olan hızlı şarj noktalarında madencilik yapan bir araç fark edilmişti. Bazıları da maliyeti düşürmek için akıllı telefonlarını ve hatta vücut ısısını kullanan var.

Ciddi miktarlarda Bitcoin üretmek için daha güçlü cihazlara ve daha çok elektriğe ihtiyaç var. Madenciler hem kış aylarında soğuk ikliminden dolayı hem de kaçak elektrik kullanımının yaygın olmasından dolayı gözünü Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne dikti.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine (DEDAŞ) kaçak elektrik kullanarak Bitcoin üretildiği ihbarlarının yapılmasının ardından ekipler, denetimlerini sıklaştırdı. İhbar yapılan yerlerde neredeyse bir fabrika kadar elektrik tüketen ev ve iş yerlerine işlem yapıldı.


Bölgede 300 bin yere uzaktan sayaç okuma sistemi kurduklarına belirten Dicle Elektrik yöneticileri, önümüzdeki yıl 100 bin noktaya daha yerleştireceklerini söyledi. Ayrıca 300 mobil ekiple sahada sürekli denetimlerde bulunduklarını ifade eden yetkililer “Uzaktan sayaç okuma sistemleri ile elektrik tüketiminde yaşanan ani yükselişleri görebiliyoruz ve ekiplerimizi hemen oraya yönlendiriyoruz. Ancak evlerin ya da iş yerine girip denetim yapma yetkimiz yok. Onun için Bitcoin üretimi yapılıp yapılmadığını anlamamız zor. Kaçak yollarla Bitcoin üretilmesine izin vermeyiz” dedi.

Tarım teşviklerinden yararlanarak ahırlarda Bitcoin üretiyorlar

Elektrik kaçakçılığın ortalama yüzde 65’ler civarında olduğu bölgede kendilerini rahatlıkla gizleyen madenciler tarımsal sulamada için verilen teşviklerden yararlanarak Bitcoin üretimi gerçekleştiriyor. Özellikle ahırlara yakın trafolardan çekilen elektrikle Bitcoin basımı gerçekleştiriliyor. Aynı şekilde sanayiye yakın yerlerde evlerin bodrum katları da bu iş için kullanılıyor.

Her geçen gün farklı bir yöntemle Bitcoin kazmaya devam eden madencilerin bir sonraki yöntemi ne olacak bilinmiyor. Bakarsınız çok çok uygun fiyata elektrik üretmenin yöntemini keşfederler J

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11234 kez okundu.
41 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), madencilik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim