Anlık Bildirim

Hackerlar, SWIFT sistemi aracılığıyla 6 milyon dolar çaldı

Rusya Merkez Bankası, geçtiğimiz yıl uluslararası para transfer sistemi SWIFT'e sızan hackerlar bir Rus bankasından 6 milyon dolar(399.5 milyon ruble) çaldığını açıkladı.

Hackerlar, SWIFT sistemi aracılığıyla 6 milyon dolar çaldı Tam Boyutta Gör
 

Rus bankacılık sektöründe geçtiğimiz yıl yaşanan dijital hırsızlıklarla ilgili rapor hazırlayan Rusya Merkez Bankası, hackerların geçtiğimiz yıl bir Rus bankasından 6 milyon dolar(339.5 milyon ruble) çaldığını açıkladı. Merkez bankasının iddiasına göre hackerlar, uluslararası para transfer ve ödeme sistemi olan SWIFT'e sızıp bankanın gerçekleştirmediği işlemleri, banka tarafından talep edilmiş gibi gösterdi ve parayı kendi hesaplarına aktardı. Merkez bankası yetkilileri, konum paylaşmaksızın saldırının ''bir SWIFT sistemi operatörü'' üzerinden gerçekleştiğini kaydetti.


SWIFT iddiaları yalanladı 

Dünya genelinde 200'den fazla ülkede ve 11.000'in üstünde finansal kuruluşta kullanılan ve her gün trilyonlarca dolarlık para transferinden sorumlu olan Brüksel merkezli SWIFT ise Rusya Merkez Bankası'nın iddialarını yalanladı. İddialara hakkında açıklama yapan bir SWIFT sözcüsü  şirketin belirli kuruluşlar hakkında yorum yapmadığını, ancak kendi sistemlerinin hiçbir zaman hackerlar tarafından tehlikeye atılmadığını söyledi. "Potansiyel bir dolandırıcılık davası bize bildirildiğinde, etkilenen kullanıcının çevrenin güvenliğini sağlamasına yardım ediyoruz." diyen sözcü Natasha de Teran kendilerine herhangi bir dijital dolandırıcılık olayının da bildirilmediğini ekledi. Öte yandan Rusya Merkez Bankası ise olaydan etkilenen bankanın kimliğini açıklamış değil.


Tabi iddialar SWIFT tarafından reddedilse de geçtiğimiz yıllarda da hackerlar SWIFT üzerinden bankaları soymaya çalışmış ve bu girişimlerin bazıları başarıyla sonuçlanmıştı. Hackerlar 2016 yılında Bangladeş Bankası'ndan 81 milyon dolar çalmayı başarırken geçtiğimiz yıl aralık ayında Rus devlet bankası Globex'ten 55 milyon dolar çalmaya çalışmış ancak başarılı olamamışlardı. 


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim