Anlık Bildirim

Hindistan Bitcoin yatırımcılarından vergi almak için ilk adımı attı

Hindistan hükümeti, ülke genelinde Bitcoin yatırımcılarına yönelik araştırmasını tamamladı ve ülkedeki Bitcoin yatırımcılarına vergi almak için bildirim gönderdi.

Hindistan Bitcoin yatırımcılarından vergi almak için ilk adımı attı Tam Boyutta Gör
 

Özellikle geçtiğimiz ay Bitcoin'in değerinin 20.000$'a ulaşmasıyla birlikte dünya genelinde kripto para ticaretinin vergilendirilmesi yönünde çalışmalar başlamıştı. Şu sıralar 12.000$ civarında değere sahip olan Bitcoin'in ticaret hacminin düşmesiyle birlikte vergilendirmeye yönelik çalışmaların askıya alındığı düşünülse de Hindistan hükümeti Bitcoin ticaretinin vergilendirilmesi için ilk somut adımı attı. Bir süredir ülke genelinde Bitcoin yatırımcıları ile ilgili araştırmalarını sürdüren hükümet, ülkedeki yatırımcılara vergi konusunda bildirim gönderildiğini duyurdu.


Bitcoin yatırımcılarından yanıt bekleniyor 

Hindistan vatandaşlarının son 17 ay içinde 3.5 milyar dolar değerinde Bitcoin ticareti yaptığını tespit eden hükümet yetkilileri, ülkedeki 9 kripto para borsasından veri topladı ve Reuters'ın haberine göre on binlerce insana bildirim gönderdi. Bildirim ile birlikte hükümet, yatırımcıların ne miktarda kripto paraya sahip olduğunu ve kripto paralarını nerede tuttuklarını öğrenmenin yanı sıra sermaye kazançları vergisi altında Bitcoin ticaretinden elde edilen geliri vergilendirmek istiyor.


İlk etapta kara para aklama ve vergi kaçaklığı iddiaları üzerine harekete geçen ve ülkedeki kripto para piyasaları hakkında araştırma yapan Hindstan Gelir Vergisi Dairesi'nin bildirimin ardından vergilerin tahsil edilmesi için nasıl bir yol izleyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor. Ayrıca ülkede Bitcoin ve diğer kripto paralar hakkında yasal düzenleme eksikliğinin vergilendirmeye engel olabileceği de belirtiliyor. Tabi Bitcoin yatırımcılarından ne zaman, ne oranda vergi alınacağı şu an için bilinmese de Hindistan'ın attığı adım Bitcoin ticaretine yönelik hükümet hamlelerinin halen dünya genelinde devam ettiğinin bir işareti olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim