Anlık Bildirim

Hindistan'ın önde gelen iki kripto para borsası faaliyetlerini durduracak

Hindistan'ın önde gelen ve toplamda 35.000'in üstünde kullanıcıya hizmet veren iki kripto para borsası, regülatörlerin baskılarına dayanamadıkları için faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Hindistan'ın önde gelen iki kripto para borsası faaliyetlerini durduracak Tam Boyutta Gör
 

Bitcoin'den elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi için çalışmaların hız kazandığı Hindistan'da regülatörler, kripto para borsalarıyla sürekli iletişim halinde. Kullanıcı verilerinin paylaşılmasına yönelik yoğun baskı uygulayan regülatörlerin ayrıca yaptıkları olumsuz açıklamalarla da borsaları zor durumda bıraktığı belirtiliyor. Bu duruma daha fazla dayanamayan ülkenin önde gelen iki kripto para borsası ise regülatörlerin baskısının ''çok fazla strese'' neden olduğunu belirterek faaliyetlerini durduracaklarını açıkladı.


Yarın ticarete son verecekler 

Economic Times gazetesinin paylaştığı bilgilere göre Hindistan'ın ilk kripto para borsası olan Btcxindia ve ülkede Hindistan rupisi ile Ether alınmasına imkan sağlayan ilk borsa olan Ethexindia5 Mart'tan itibaren kripto para ticaretine son verecek. İki platformun da web sitesinde yer alan bilgilere göre kullanıcıların kripto paralarını ya da hesaplarında tuttukları rupilerini en geç bugün çekmesi isteniyor. Halihazırda uzun bir süredir kullanıcıların para yatırmasına izin vermeyen iki platform çekim işlemlerinin aksaması halinde kullanıcıların hesaplarındaki paranın doğrudan banka hesaplarına transfer edilebileceğini belirtiyor.


Toplamda 35.000'in üstünde Hintli kullanıcıya hizmet sunan iki platformun faaliyet durdurma kararının arkasındaki ortak nedeni Btcxindia açıkladı. Şirketin açıklamasına göre Hindistan hükümeti kripto para ticareti konusunda cesaret kırıcı adımlar atıyor ve bu durum şirketleri ciddi strese sokuyor. Bu duruma daha fazla dayanamadıklarını ve çalışmalarını profesyonel olarak sürdüremeyeceklerini anladıklarını belirten şirket, kripto para ticaretiyle ilgili yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesiyle birlikte hizmet sunmaya devam edebileceğinin de altını çizdi. Bu tarihe kadar iki şirket sadece Blockchain'e yönelik çalışmalarını sürdürecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim