Anlık Bildirim

Hollandalı hava yolu şirketi KLM, yolcu asistanı robotunu test ediyor

Hollandalı hava yolu şirketi KLM, Care-E isimli robotu test etmeye başladı. Yolcuların valizlerini taşıyan robot ayrıca biniş kapısı ve uçuş saatiyle ilgili bilgileri de paylaşacak.

Hollandalı hava yolu şirketi KLM, yolcu asistanı robotunu test ediyor Tam Boyutta Gör
 

Havalimanlarında yolculara bilgi veren ve yolculuğu daha kolay hale getiren robotları yavaş yavaş dünyanın dört bir yanındaki havalimanlarında test edilirken görüyoruz. Hollanda merkezli hava yolu şirketi KLM de robotları havalimanlarında test eden şirketlerden biri. 2016 yılında yapay zeka destekli Spencer isimli robotu tanıtan şirket, şimdi de havalimanındaki yardımcı robotların sadece yolcuları yönlendirmeyip onların valizlerini de taşıyacak yeni bir robotu test etmeye hazırlanıyor.


Animasyonlarla iletişim kuruyor 

Yaklaşık 40 cm uzunluğunda olan Care-E isimli robot, yolcuların biniş kartını tarayarak işe başlıyor. Yolcuların valizlerini taşıyan ve onlara uçuş kapısına kadar eşlik eden robot, uçuş kapısının değişmesi halinde yolcuyu uyarabiliyor. İlk etapta ABD'deki John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı ve San Francisco Uluslararası Havalimanı'nda görev yapacak olan Care-E ile iletişime geçmek için kullanıcıların Flemenkçe veya İngilizce bilmesine gerek yok. Üzerindeki LED ekranda sevimli yüz animasyonları sergileyen robot yolcularla bu ekran üzerinden, konuşmadan iletişime geçiyor.


Otonom hareket etme kabiliyetine sahip olan Care-E, sahip olduğu sensörler ile hareket anında ortamın iki boyutlu haritasını çıkarabiliyor. Sahip olduğu RGB-D kamera ile yolcunun vücut hareketlerini tespit eden ve ona eşlik eden Care-E saatte 5 kilometre hızla hareket edebiliyor. Robotun taşıyabileceği maksimum ağrılık ise 38 kg olarak belirlenmiş.  




Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim